onsdag 4. mars 2009

Vi jubilerer!

FØRST PÅ ØST- KANT- LIV: En anmeld- else av Cohen- brødrenes film No country for old men, med Josh Brolin i hoverollen som gal våpenfantast, var det første innlegget på Østkantliv i august i fjor. (Ikke rart Brolin straks fikk rollen som George W. Bush i filmen om hans liv..)(Foto: Filmweb)


Østkantliv til ti tusen!

Den som forventer champagne, ballonger, ostekake og gratis jorda rundt-billetter til den flinkeste bloggleseren må vi dessverre skuffe. Men les om hvordan vi tenker oss veien videre..


K
ulturavisbloggen Østkantliv passerer i løpet av det nærmeste døgnet ti tusen klikk på vårt leserbarometer. Det inkluderer et par-tre tusen som vi friskt tok med over fra avisanesodden.no, som var denne bloggens forgjenger, og de klikkene vi bruker når vi redigerer og legger inn nye historier, kanskje i snitt en åtte-ti klikk pr. historie. Men like fullt er det en aldri så liten milepæl som inspirerer til videre innsats.

De siste par ukene har vi ligget på et snitt på drøyt hundre klikk pr. dag fra eksterne lesere, og det betyr at vi langsomt begynner å opparbeide oss en trofast, om enn foreløpig beskjeden leserskare.
Veien til videre vekst tror vi bl.a. går gjennom nye nettmøter, et fenomen som åpenbart øker nysgjerrigheten blant de unge, kaffedrikkende og klikkende databrukerne på østkantens utallige kaffebarer. Vi lover flere intervjuer i Østkantfolk-serien, altså østkant-kjendiser og –doldiser, og vi tror på en videre perfeksjonering av forbruker- og veiledningsstoffet, (som det heter så fint i de ”ordentlige” avisene), slik vi nå gjør fast med Østkanthelga som orienterer om kulturlivet på østkanten i helgene - og restaurantspalten To bønder i byen.
Det vil også bli stadig flere tips om kulturbegivenheter ellers i uka, f.eks. under fellesvignetten FILM/TEATER/MUSIKK. Et stødig fokus på det som skjer i Bjørvika og som ingen andre medier interesserer seg for, er også viktig for oss. Og så må vi ikke glemme humorseriene våre: Vrangviksposten, Dagens Filur og Hans Normann Dahls tegninger i serien Glimt fra Østkantliv er denne bloggens største stolthet, og kanskje vårt største aktivum. Til sammen rundt femti innlegg finner du i bloggarkivet nederst i henvisningsspalten.

De siste dagene har vi utviklet en ny måte å henvise på, nemlig ved bildeklikk på spalten til høyre, der det tidligere bare har vært en uendelig lang rekke med tekst-henvisninger til tidligere historier. Da var det bare synlig to-tre oppslag av gangen, mens det nå er fokus på så mye som sju-åtte av de siste og viktigste oppslagene med noen få piltrykk.
Den som forventer champagne, ballonger, ostekake og gratisbilletter jorda rundt til de flinkeste bloggleserne må vi dessverre skuffe. Men vi lover å fortsette det langsomme arbeidet fremover. Og selv om vi kanskje ikke når 100.000 klikk med det første, så er jo ett års festen i august allerede et mål å sikte mot. Skal vi si 20.000 klikk pr. startdatoen 9.august?

Og så har vi to ønsker til leserne: Bruk kommentarknappen nederst i hvert innlegg, men helst ikke anonymt. Og delta gjerne med ideer og innspill til vår tipsadresse: bjornbratten@mac.com. Og hvis det fins noen der ute som klør etter å være med og jobbe gratis for bloggen, er det bare å si fra!

Bjørn Bratten, redaktør

1 kommentar:

 1. Nice pages!
  we like your blogging style and we want to sponsor your blog.
  If you want us to link your blog in our site,
  put us in your blogroll and

  1.send us your site/blog address;
  2.send us a representative image of your blog (if you have one);
  3.send us a brief description of your site.

  we would be honored to advice your blog on ours!  ilinkyoursite staff
  "I link your site"

  SvarSlett