onsdag 4. mars 2009

Kulturnytt


ESSAY- LANSERING: Samlaget lanserer de nye essay- samlingene til Brit Bildøen (t.v.) og Agnes Ravatn på Litteraturhuset søndag. (Foto: Forlaget)


Bildøen og Ravatn på Litteraturhuset

D
en østkantbaserte nynorskforfatteren Brit Bildøen lanserer sin første essaysamling, kalt Litterær Salong, på Litteraturhuset søndag, 8.mars. Boka er eit feministisk løft der ho på skarpt og underhaldande vis gir ei innføring i originale og gode kvinnelege forfattarskap dei siste hundre åra, heter det i invitasjonen fra forlaget Samlaget.
I tillegg til å vere ein lesarguide med sterke anbefalingar, ønskjer Bildøen å skape ei positiv motvekt til den sterke mannsdominansen på litteraturfeltet. Bildøen meiner at den store framveksten av originale og gode kvinnelege forfattarskap dei siste hundre år, ikkje blir spegla i litteraturdebattar, kanoniseringar og prisutdelingar, heter det.
Også på Litteraturhuset søndag er Agnes Ravatn, forfatter og journalist, som lanserer essay fra Dag og Tid-serien Stillstand i bokform: Stillstand. Sivilisasjonskritikk på lågt nivå. De to forfatterne intervjues av NRKs nye kultursjef, Hege Duckert.


Østkantavisa forteller at Operakoret tar toget over fjellet for å besøke sitt bergenske publikum i Grieghallen til uka, men før avgang fra Oslo S førstkommende mandag klokka 0745 holder de 50 koristene minikonsert på perrongen til glede for andre reisende.
- Opera til folket er en viktig del av vårt arbeid. For å få til det, kan vi ikke bare invitere til vårt fantastiske operahus, vi skal også gjeste andre steder og opptre på alternative scener, som NSBs perronger, sier operadirektør Tom Remlov.
Mens programmet i Grieghallen består av tysk og nordisk romantisk musikk, vil korets eget bluegrassband og barbershopgruppe underholde om bord i toget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar