mandag 24. mai 2010

Jubileum: Østkantliv runder 30 000..

FØRST PÅ ØSTKANTLIV: En anmeldelse av Coen-brødrenes film No country for old men, med Josh Brolin i hoverollen som gal våpenfantast, - var det første innlegget på Østkantliv for drøyt halvannet år siden. (Foto: Filmweb)Vi jubilerer: Østkantliv 
til tretti tusen!
  Den som forventer champagne, ballonger, ostekake og gratis jorda rundt-billetter til den flinkeste bloggleseren vil dessverre bli skuffet. Men les om hvordan vi tenker oss veien videre..


Kulturbloggen Østkantliv passerer i løpet av de nærmeste dagene tretti tusen klikk på vårt leserbarometer. Det inkluderer et par-tre tusen som vi friskt tok med over fra avisanesodden.no, som var denne bloggens forgjenger, og de klikkene vi bruker når vi redigerer og legger inn nye historier, kanskje i snitt en åtte-ti klikk pr. historie. Men like fullt er det en aldri så liten milepæl som inspirerer til videre innsats. De siste par ukene har vi ligget på et snitt på snaut hundre klikk pr. dag fra eksterne lesere, og det betyr at vi langsomt begynner å opparbeide oss en trofast,
om enn beskjeden leserskare.
ØSTKANTFOLK:  
Kveder Øyonn Groven Myhren, Gamlebyen..

 ØSTKANTFOLK
Kryssordkongen 
Rolf Hansen i Dagbladet, Sagene.. 
(Foto: Bjørn Bratten)Veien til videre vekst går gjennom nye nettmøter, et fenomen som åpenbart øker nysgjerrigheten blant de unge, kaffedrikkende og klikkende databrukerne på østkantens utallige kaffebarer. Vi lover flere intervjuer i Østkantfolk-serien, altså østkant-kjendiser og –doldiser, og vi tror på en videre perfeksjonering av forbruker- og veiledningsstoffet, (som det heter så fint i de ”ordentlige” avisene), slik vi nå gjør med Østkanthelga som orienterer om kulturlivet på østkanten i helgene - og restaurantspalten To bønder i byen.
Det vil også bli stadig flere tips om kulturbegivenheter ellers i uka, f.eks. under fellesvignetten FILM/TEATER/MUSIKK. Et stødig fokus på det som skjer i Bjørvika og som ingen andre medier interesserer seg for, er også svært viktig for oss, og strengt tatt vårt viktigste nyhetsmateriale.. Og så må vi ikke glemme humorseriene: 

HÅNDTEGNER: Hans Normann Dahl, Vålerenga..

 
Vrangviksposten, Dagens Filur og Hans Normann Dahls tegninger i serien Glimt fra Østkantliv, denne bloggens største stolthet, og kanskje vårt største aktivum. Til sammen rundt firehundreogfemti innlegg finner du nå på Østkantliv.  Kvikke hoder har regnet seg til at undertegnedes produksjon på bloggen langt overstiger det han presterte i lønnet arbeid..
D
e siste dagene har vi utviklet en ny måte å henvise på med en henvisningsstripe på ti av de viktigste stoffgruppene under logoen, slik at vi stadig kan bidra med et bredt tilfang av nyheter og bakgrunnsstoff helt oppe på toppen av siden. Ukas toppsaker vil fortsatt finnes med bilder i lenkekjeden til venstre, samtidig som vi i hvert fall i en overgangsperiode vil bringe de samme arkiv-lenke-henvisningene i denne spalten som vi vil trykke i de små henvisningsboksene under logoen. 

 
FILUR: En dikter med en karakteristisk strek, Bøler..

Og så har vi to ønsker til leserne: Bruk kommentarknappen/blyanten, men helst ikke anonymt. Og delta gjerne med ideer og innspill til vår tipsadresse: bjornbratten@mac.com. Og hvis det fins noen der ute som klør etter å være med og jobbe gratis for bloggen, er det bare å si fra!

Bjørn Bratten, redaktør

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar