onsdag 17. august 2011

Skulpturpark-vedtak til bystyret

KITSCH- PARKEN: Bystyret behandler parken på Ekeberg i dag, onsdag. Alt tyder på at det vi her på bloggen kaller kitschparken, blir vedtatt.. (Foto: Bjørn Bratten)
Bystyret får saken i dag


(Oppdatert torsdag 18.august kl. 2010 og 23.august klokka 0133) 


Behandlingen av den kontroversielle skulpturparken på Ekeberg - her på Østkantliv kalt kitschparken - ble utsatt av Oslopolitikerne i byutviklingskomiteen. Saken skal behandles i bystyret i dag, onsdag 24.august. Arbeiderpartiet, Venstre og Rødt ville se nærmere på avtalen mellom Christian Ringnes og Oslo kommune før de sier endelig ja. I går kveld, tirsdag, skulle finanskomiteen behandle spørsmål som er reist om lovlighet og vedlikehold.


Bør stanses


Et flertall av partiene i bystyret er for å bygge en skulpturpasrk på Ekeberg. Når saken nå likevel kan bli utsatt, er det fordi mange partier er skeptisk til den 50 år lange avtalen kommunen må inngå med Christian Ringnes. Venstres Ola Elvestuen mener avtalen er så dårlig at den bør stanses.


- Vi er uenige i avtalen, sier Elvestuen. Den gir et for dårlig grunnlag for å sette ut forvaltningen av et kommunalt skogsområde i en så lang periode som 50 år. Vi håper å få flertall for å utsette saken, slik at vi på den måten kan ha en grundig diskusjon om hva vi egentlig setter i gang, sier Elvestuen.


- Vi har vært innstilt på å behandle saken i dag, onsdag. Nå forstår vi at det ligger et forslag om utsettelse, og vi skal ta en avgjørelse på hva vi skal gjøre i løpet av dagen.
Den nye parken på Ekeberg får 80 kvinneskulpturer donert av Christian Ringnes. Parken vil strekke seg over et område på to hundre og femti tusen kvadratmeter.


Motstanden mot skulpturparken har handlet om alt fra en generell motstand nettopp mot at kommunen skal gå til utleie av et så stort område med en så spesielt attraktiv beliggenhet til en privat kunststiftelse, til en utbredt skepsis til det mange anser som et høyst tvilsomt kunstnerisk innhold i Christian Ringnes kunstsamling.

-bb/


Les også:


Pinlig, mener professor
Ekeberg-aksjonistene bæsjer i skogen?
Det stinker av beslutningsgrunnlaget
Ekebergtrollet kan bli sinna
Røde flagg for Ekeberg-parken

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar