tirsdag 9. november 2010

SV i bystyret stemmer borgerlig - på østkanten?

SV: Stemte for barcoden, som nå reiser seg i all sin velde.. (Foto: Bjørn Bratten)


Foran kommunevalget:

SV fortsetter å 
stemme med
vestkanten?


Av BJØRN BRATTEN, Østkantliv

Er Sosialistisk Venstreparti i Oslo et borgerlig parti? De gikk med høyresiden i bystyret og stemte for barcoden i Bjørvika slik vi nå ser den reise seg som en mur som stenger for østkanten, og nå lander de på Lambda, Munch-siloen til Hav Eiendom, som mesteparten av østkanten synes å gå imot. Til råge på alt, som det heter så fint, så ser det ut som de kan komme til å lande på Bygdøy som plassering for Kulturhistorisk Museum - og vikingskipene

SV: Vil stemme for 
Munch-siloen Lambda.. 
(Ill.: Hav Eiendom)

Det kan se ut som SV er i ferd med å gå inn i en rolle der SV'ere på østkanten må finne et annet parti å stemme på hvis de er opptatt av østkantens interesser og østkantfolks behov. I disse dager kommer dette tydelig fram i de forskjellige Bjørvika-sakene, hvor det er klare skiller mellom øst- og vestkant også når det gjelder politiske preferanser - og SV befinner seg stadig på "feil" side..
Nå skal vi ikke insistere på at det automatisk blir borgerlig høyrepolitikk når man stemmer mot østkantens interesser, men slik denne byen er blitt er det faktisk slik det fungerer. 

SV: Vil stemme mot at 
vikingskipene kommer 
hit til Middelalder- parken?.
(Foto: Bjørn Bratten)

Hva er det som får SV’erne til å svikte østkanten – for det er jo nesten slik det ser ut nå. Er det slik at SV'erne i bystyret stort sett bor på vestkanten, at de altså ikke kjenner noen tilhørighet til østkanten?
Det må være tankevekkende for SV’ere når Aps Jan Bøhler fastslår i Aftenposten at Munch-museet kan bli en valgkampsak foran kommunevalget neste år - som vi også gjorde her på bloggen tidligere i Bjørvika-prosessen. 
Foreløpig er det stort flertall for Munch til Bjørvika, skjønt Kristelig Folkeparti, som er med, er mot Lambda. Bare Arbeiderpartiets 18 representanter i bystyret og Rødts tre ønsker utbygging på Tøyen.
Byrådspartiene Høyre (18 representanter) og Fremskittspartiet (9) er for flytting, det er også Venstre med fem, SV med seks og altså Kr.F.
- Det er bred interesse for å beholde Munch-museet med større grunnflate på Tøyen. Motstanden mot at et nytt museum skal overskygge operaen på den trange Paulsenkaia i Bjørvika har satt flyttesaken i nytt lys, mener Jan Bøhler. Hans lokallag vil heller bygge et lavt akvarium på museumstomten i Bjørvika. Reguleringsplanen for museet i Bjørvika skal behandles i 2011.
- Avlys Lambda, bygg ut Tøyen, lyder opfordringen fra Tøyen beboerforening, Gamlebyen beboerforening, Tøyen Nedre Kampen Vel, Grønland Beboerforening, Redd Bjørvika, Byens fornyelse og Oslo Bys Vels 2700 medlemmer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar