mandag 29. november 2010

Gamlebyen Ring på topp på Østkantliv

TRIKKEN VINNER: To oppslag om Gamlebyen Ring er akkurat nå, mandag klokka 13.00, denne månedens vinnere på vår ti på topp- liste over de mest populære sakene på bloggen. 
Østkantliv-jubileum

Nå runder vi 40.000!..

Den som forventer champagne, ballonger, ostekake og gratis jorda rundt-billetter til den flinkeste leseren av Østkantliv vil bli skuffet. Men les om hvordan vi tenker oss veien videre.

Kulturavisbloggen Østkantliv passerer i løpet av det nærmeste døgnet førti tusen klikk på vårt leserbarometer. Det inkluderer et par-tre tusen som vi friskt tok med over fra avisanesodden.no, som var denne bloggens forgjenger, og de klikkene vi bruker når vi redigerer og legger inn nye historier, kanskje i snitt en fem-seks klikk pr. historie. Men like fullt er det en aldri så liten milepæl som inspirerer til videre innsats.
 I tillegg til klikkene fins det et statistikk-system på bloggen som måler sidevisninger. De siste ukene har antall sidevisninger pr. uke økt fra rundt 600 til rundt tusen. Det tilsvarer fra rundt hundre klikk pr. dag til opp mot 300 klikk/visninger i døgnet.
Det betyr at vi langsomt begynner å opparbeide oss en trofast, om enn fortsatt beskjeden leserskare - litt avhengig av hvem vi måler oss med, selvfølgelig..

Veien til videre vekst tror vi bl.a. går gjennom nye nettmøter, et fenomen som åpenbart øker nysgjerrigheten blant de unge, kaffedrikkende og klikkende databrukerne på østkantens utallige kaffebarer. Vi lover flere intervjuer i Østkantfolk-serien, altså østkant-kjendiser og –doldiser, og vi tror på en videre perfeksjonering av forbruker- og veiledningsstoffet, (som det heter så fint i de ”ordentlige” avisene), slik vi nå gjør fast med Østkanthelga som orienterer om kulturlivet på østkanten i helgene - og restaurantspalten To bønder i byen.
Det vil også bli stadig flere tips om kulturbegivenheter ellers i uka, f.eks. under fellesvignetten FILM/TEATER/MUSIKK. Et stødig fokus på det som skjer i Bjørvika og som ingen andre medier interesserer seg for, er også viktig for oss. Og så må vi ikke glemme humorseriene våre: Vrangviksposten, Dagens Filur og Hans Normann Dahls tegninger i serien Glimt fra Østkantliv, som er denne bloggens største stolthet, og kanskje vårt største aktivum. 

Men viktigst av alt er det selvfølgelig å ha et våkent øye til det som skjer i bydelen. Et fenomen som ideen om Gamlebyen Ring er et godt eksempel, en ide som har dukket opp spontant her i bydelen, og som nå altså legger beslag på de to øverste plassene, på gull- og sølvplass, på vår ti på topp-liste over de mest populære sakene. 
Denne høsten har vi utviklet en ny måte å henvise på, nemlig ved klikk på henvisningsspalten under logoen. Der finner du vårt Arkiv, som tidligere befant seg i bunnen av bildehenvisningsspalten til høyre. Og så har vi to ønsker til leserne: Bruk kommentarknappen nederst i hvert innlegg, men helst ikke anonymt. Og delta gjerne med ideer og innspill til vår tipsadresse: bjornbratten@mac.com. Og hvis det fins noen der ute som klør etter å være med og jobbe gratis for bloggen, er det bare å si fra!

med hilsen Bjørn Bratten, Redaktør av Østkantliv

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar