torsdag 6. mai 2010

Bjørvika - Norges nye finanssentrum?
LUFTSLOTTET:  Snøhetta-blokka blir likevel bygd. Verdens største revisjonsfirma, DeLoitte, har slått til i Bjørvika.. (Ill.: Oslo S Utvikling)

Bjørvika kan bli 
Norges nye
finanssentrum

Snøhetta-blokka, eller Isfjellet som det kalles av de innvidde,  blir DeLoitte-blokka. Verdens største revisjonsfirma flytter inn i barcoden..

(Sist oppdatert 9.januar 2011)

Av BJØRN BRATTEN, Østkantliv

Den såkalte Snøhetta-blokka i barcode-tomta i Bjørvika, det som nå kalles Operakvarteret, skal ikke lenger kalles Snøhetta-blokka. 
Oslo S Utvikling som står for utbyggingen i området har nå tegnet leiekontrakt med verdens største revisjonsfirma, DeLoitte, og blokka skal følgelig heretter kalles DeLoitte-blokka, forteller administrerende direktør i Oslo S Utvikling, Paul E. Lødøen, til Østkantliv. 

 BARCODEN: Den utskjelte barcode-tomta begynner å ta form. Snøhetta-blokka, eller Isfjellet som det kalles av de innvidde, skal bygges der den var planlagt mellom KLP-blokkene og den såkalte Visma-blokka (den svære blokka midt i bildet)og blir DeLoitte-blokka. Påbegynnes på nyåret 2011..(Foto: Bjørn Bratten 1.januar 2011)
Dermed forsterkes inntrykket av Bjørvika som et fremtidig norsk finanssentrum. DnBNOR får sitt nye hovedkvarter i Bjørvika, i tre svære blokker på rundt 17-18 etasjer, eller rundt 50 meters høyde. Fra før er pensjonsgiganten KLP på plass med to 50 meter høye blokker som blant annet rommer drøyt 50 leiligheter, som er under innflytting i disse dager.


FORSEGLET: Snøhetta- tomta er nå forseglet. (Foto: Bjørn Bratten)

DeLoittes 150.000 ansatte i 140 land over hele verden betjener i følge sin presentasjonsvideo på YouTube imponerende 11 prosent av verdens rikeste bedrifter med revisjon og økonomisk rådgivning. Omsetning på verdensbasis i fjor: 23 milliarder dollar..
Snøhetta-blokka, som altså er tegnet av arkitektfirmaet Snøhetta, ble lagt på is høsten 2008 på grunn av manglende interesse fra leietakere og tomta er nå forseglet. Kjelleren er allerede utbygd, og videre utbygging vil starte i første halvår neste år, forteller Lødøen. Blokka skal være klar til innflytting innen 2013, sier han.
Til gjengjeld mangler man nå leietakere i den såkalte Visma-blokka, som nå er oppe i full høyde og får fasadebekledning i disse dager. Regnskapsfirmaet Visma som egentlig skulle flytte inn, har flyttet til Skøyen fordi man ikke kunne vente på reguleringsendringer i Bjørvika. Den planlagte, men navnløse boligblokka øst for Visma-blokka, som skal gi rundt 70 boliger, er fortsatt ikke påbegynt, men vil trolig starte på nyåret 2011, sier Paul E. Lødøen.

Finn mer i BJØRVIKA

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar