fredag 28. november 2008

Skråblikk

Et stort høl i tanngardenAv Bjørn Bratten, Østkantliv


Det er fælt å si det, men et stort høl i barcode-tanngarden der hvor den såkalte Snøhetta-blokka skulle stått, det hadde ikke vært å forakte! Tenk om finanskrisa, og ikke minst den påfølgende krisa i den ”virkelige” økonomien, som visstnok nå er i ferd med å rulle inn over oss, kunne dempe de tyngste effektene på nærmiljøet av Bjørvika-utbyggingen!
N
å utgjør det kanskje ikke så mye i soltid på Grønland om en av disse kjempeblokkene i barcode-rekka må legges vekk på krisas bekostning, for bredden på hver tomt til disse blokkene er ikke mer enn 16,5 meter. Og det blir jo ikke mange sekundene med vintersol. Ikke sommersol, heller, forresten. Men da går den i hvert fall høyere. Sola, altså.
Men når det gjelder Snøhetta-blokka, som kalles Isfjellet av Bjørvika-utbyggerne og nå sannelig skal legges på is!, så skulle den ligge inntil den såkalte Stasjonsallmeningen, som med sin rundt 24 meters bredde er ment å ta i mot de fotgjengerne som har balansert seg over jernbanelinjene på den smale brua over sporene fra Tøyenbekken.
Og dermed kan det jo bli et ordentlig høl på, ja, hva blir det, 16,5 meter pluss 24 meter, det kan bli bra for dem der borte på Grønland, særlig på vinteren når sola ligger lavt. Over 40 meters høl, og med den farten sola holder, særlig på vinterstid, så kan vi si at alle monner drar!
Men så ille skal det vel ikke gå. Hadde jo vært synd med den fine Snøhetta-blokka, om den ikke skulle bli oppført! Men det er noe pussig her. Den er tegnet av Snøhetta, men den fins ikke på skrytelista på Snøhettas hjemmesider. Kanskje den ganske enkelt ikke fins!

Finn mer i lenkekjeden til høyre under BJØRVIKA

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar