onsdag 5. november 2008

Veien til Bjørvika


DEN ANDRE SIDEN: Her skal veien gå til Bjørvika for oss på "den andre siden av linja".. (Fotos: Bjørn Bratten)

Her skal vi klatreover jernbanesporene!

På en høy og smal gangbru over de rundt 20 jernbane- sporene, omtrent langs den tvers- gående masta som vi ser oppe til venstre i det øverste bildet, er det meningen at vi skal klatre når den planlagte Stasjonsallmenningen en gang i fremtiden skal sørge for kontakten mellom byen nord for jernbanesporene og Bjørvika.


D
en unnselige og for tiden ikke-eksisterende ”plassen” mellom den gamle Tollbodbygningen og det uferdige Skattens Hus, i krysset Tøyenbekken/Schweigaardsgate (bildet over), blir åstedet for starten på klatreturen, som de danske byroms-spesialistene i Gehl Architects innrømmer kan bli en kjedelig affære. Men kanskje ikke for de av oss med høydeskrekk..
Utfordringen her blir å etablere et byrom som er trygt og interessant i seg selv, sier arkitektene, som anser at den nordlige delen av turen, altså den foreløpig ikke-eksisterende plassen foran Skattens Hus, blir en svært viktig del av ankomsten til Bjørvika. Kvaliteten på dette stedet vil være avgjørende for bruken av hele Stasjonsallmenningen, skriver de danske arkitektene.


Finn mer under BJØRVIKA

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar