lørdag 29. november 2008

14 skipsvrak i BjørvikaSKIPS- VRAK: Vrakene etter 14 bruks- og laste- båter ble oppdaget tett inntil jern- banesporene ved Oslo S, i barcode-hølet i Bjørvika, de siste funnene gjort torsdag denne uka. Østkantliv var på plass.. (Foto: Bjørn Bratten)


Plankehaug var båtfunnSist torsdag var vi på vår (nesten-)ukentlige runde til Bjørvika, blant annet for å følge med på hvordan det går med barcode-utbyggingen. Da hadde vi allerede fått informasjonen om at utbyggingen av Snøhetta-blokka blir lagt på is fordi man ennå ikke har fått leietakere til denne blokka, på til sammen rundt 17000 kvadratmeter næringsareal. Vi tok en rekke bilder fra kanten av den svære barcode-gropa og der befant det seg noen mennesker som hadde gjerdet inn et område hvor det lå hauger med gamle, råtne planker.
For å være helt ærlig så vi ikke dette før vi kom hjem og ble gjort oppmerksom på oppslaget i går, fredag, i Aftenposten om funnet av 14 historiske skipsvrak i barcode-hølet, hvor de siste funnene ble gjort nettopp torsdag. Her har vi blåst opp ett av bildene som viser nettopp plankehaugen og arkeologene som står der nede. På det store bildet ser vi gravemaskinen med grabben klar. Ifølge Aftenposten skal ikke gravemaskinen begynne å grave her før i februar.
Ifølge våre opplysninger her på bloggen begynner byggingen av den såkalte Visma-blokka, som er den neste i rekka etter Snøhetta-blokka, rett over nyttår. Det er altså et par-tre titalls meter lenger bort i grava enn der plankene ligger. Som i sin tid skal være del av en utstilling i DnBNors barcode-hovedkvarter når det er ferdig. Denne storbankens nye bankpalass skal etter planen påbegynnes til sommeren og blir liggende omtrent der skipsvrakene er funnet.
..bb

Finn mer i lenkekjeden til høyre under BJØRVIKA

1 kommentar:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett