onsdag 2. mai 2012

OCA feirer Munch-filmens skaper..

INVITERER: Lett mat og drikke blir servert når allmennheten blir invitert til lunsj på Ekely, Edvard Munchs hjem og atelier, søndag 13.mai. Kunstneren selv, her fotografert i sitt hjem på sine eldre dager, kommer ikke.. (Foto: Væring)


Inviterer til lunsj på Ekely
Det Grünerløkka-baserte samtidskunstmuseet OCA(Office for Contemporary Art Norway), inviterer, i samarbeid med Utenriksdepartementet, til lunsj i Munch-studioet på Ekely neste søndag klokka 12.00. Den uformelle samlingen feirer filmskaperen Peter Watkins, mannen som laget filmen om Edvard Munch i 1973, og hans  filmretrospektiv på OCA.
Munch-studioet, som Oslo kommune nå ønsker å bygge ut til et Munch-museum i supplement til museet på Tøyen, er en del av Munchs opprinnelige eiendom, og ble kjøpt av kunstneren i 1916. Det var her Edvard Munch bodde og arbeidet fram til sin død i 1944. På 50-tallet ble det bygget ytterligere 17 bygninger på stedet som til sammen utgjorde en kunstnerkoloni.
Munch-studioet ble værende og har i de senere år blitt leid av OCA med formål å huse kunstnere som deltar i OCAs internasjonale studioprogram. Tidligere gjester har blant annet vært Lawrence Weiner, Amar Kanwar, Alice Creischer, Enrico David og Trisha Donnelly. Munch-studioet vil være åpent for publikum ved denne begivenheten. Lett mat og drikke vil bli servert, heter det i en pressemelding fra OCA.
Matias Faldbakkens utstilling av verker av Gustav Vigeland og Arnold Haukeland vises i OCA's prosjektrom fram til 23. juni. 
I denne utstillingen omdanner Faldbakken ikoniske norske skulpturer fra det 20. århundret til beholdere for potensiell oppstemthet og virkelighetsflukt. Gjennom en akrobatisk manøver frarøves skulpturene sin streben mot det aerodynamiske, minimale eller abstrakte, slik det heter i museets beskrivelse..
_bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar