onsdag 2. mai 2012

Operaen: Askepott-premiere lørdag

SKOLØS: Ballerina Maiko Nishino danser, forelsker seg og mister skoa. Lørdag blir det premiere på balletten Askepott.. (Foto: Erik Berg)


Skoløs, men ikke rådløs..

Nasjonalballetten inviterer til ball på operaen i Bjørvika, og ballerina Maiko Nishino danser, forelsker seg og mister skoen. Lørdag står sesongpremieren på Sergej Prokofjevs klassiske ballett om Askepott.

Alle de 54 danserne i Nasjonalballetten og 22 dansere fra Ballettskolen er med når Askepott settes opp på Hovedscenen. I spissen danser Maiko Nishino, Eugenie Skilnand og Yolanda Correa som alternerer på den krevende tittelrollen.

Koreografi av Ben Stevenson og kostymer og kulisser signert David Walker, og så byr Nasjonalballettens versjon på en liten vri:
Rollene som Askepotts onde stesøstre danses av mannlige dansere..! 
Det er Kristian Støvind, Kári Freyr Bjørnsson, Kristian Alm og Kaloyan Boyadjiev som har tatt utfordringen. Prinsen danses av Philip Currell, Dirk Weyershausen og Yoel Carreño.

Balletten Askepott hadde urpremiere ved Bolsjoiteatret i Moskva i 1945.  I Operaen denne våren står Operaorkestret, under ledelse av musikksjef John Helmer Fiore og Terje Boye Hansen, for lydbildet. Oppsetningen er en familieforestilling, men for de minste tilbys også Minipott, der barna blir kjent med verket blant annet gjennom å danse rollene som magiske insekter, hekser og hester..
Askepott er sesongens siste klassiske ballett, men også Espen Giljanes siste premiere som ballettsjef før han etter ti år gir staffettpinnen videre til Ingrid Lorentzen. Askepott ble sist satt opp på Operaen sommeren 2010.
_bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar