torsdag 23. februar 2012

Barcoden blir som Latiner-kvarteret?

BARCODEN DENNE UKA: Oslo S Utvikling-direktør Paul E. Lødøen har kommet med noen litt spesielle uttalelser om barcode-utbyggingen. Det fyrer opp under den gamle barcode-debatten igjen.  For den som savner flere kritiske røster er det bare å bla seg tilbake her på bloggen — gå til Bjørvika-knappen under Østkantliv-logoen eller til bloggarkivet nederst i høyre sidespalte.... (Foto: Terese Bratten)


"Det er blitt minst like skrekkelig som vi forestilte oss.."


Barcoden har reist seg. Støyen har lagt seg. Men en utbygger som tror Barcode-området vil bli som Latiner-kvarteret i Paris, vekker diskusjonen til live igjen, skriver Aftenpostens Aften-utgave denne uka. De bringer en systematisk gjennomgang av hver av blokkene i barcode-rekka, med et detaljert bilde fra sjøsiden av alle blokkene over ti spalter.
Avisa forteller at denne rekken med bygninger er blant de mest omstridte byggeprosjektene i Oslo noen gang.
— 71 prosent var motstandere av de høye, smale bygningene i vannkanten på Aftens meningsmåling i 2006. Både Rune Gerhardsen (Ap) og Ola Elvestuen (V) var skarpe kritikere. En underkriftskampanje på nett — og dette var før Facebook-æraen — samlet 36.000 underskrifter på rekordtid, skriver avisa. 


INNSPILL: Ikke akkurat latinerkvarteret, men danske Tegnestuen Vandkunsten gir i et innspill antydninger om hvordan Bjørvika-utbyggingen kunne fortsette i neste byggetrinn, i Bispevika, som en motaksjon til brutaliteten i barcoden. Det kommer imidlertid neppe lenger enn til tegnebordet.. (Tegnestuen Vandkunsten)


Menneskefiendtlig, kontorørken og påstander om at blokkene ville legge seg som en mur mellom byen og fjorden, var gjengangere i debatten, skriver Aften.
— Vi er veldig fornøyd med hvordan det blir og er blitt, sier administrerende direktør Paul E. Lødøen i Oslo S Utvikling (bildet t.h.) til avisa.
— Vi har full forståelse for at folk stiller spørsmål, men registrerer med stor glede at mange som var skeptiske, kommer til oss og sier hvor flott det blir, sier Lødøen.
Men avisa bemerker at direktøren riktignok ikke kan gi noen navn på noen slike. En ringerunde blant noen av kritikerne avslører heller ingen holdningsendringer.
— Dette er bare preik fra Lødøen. Det er sånn de snakker i de  kretsene der, sier kunstner Erling Okkenhaug.
Hverken han eller historikeren bak Fjorbyaksjonen, Wenche Wangen, har skiftet mening nå som byggene er i ferd med å realiseres.
— Det er blitt minst like skrekkelig som vi forestilte oss, sier Wenche Wangen til avisa.
Det er Paul E. Lødøen som står for sitatet om at barcode-området vil bli som Latinerkvarteret i Paris. I en video på Oslo S Utvikling sine nettsider sammenligner han like godt området med New Yorks Greenwich Village og Latinerkvarteret i Paris.
— Når jeg bruker disse assosiasjonene er det for å si at det blir et koselig område, med uteservering, gallerier, events og uteaktiviteter, sier Lødøen, fortsatt ifølge Aftenposten.
Arkitekten Peter Butenschøn, som står for replikken Hvem elsker Lambda, i en kronikk i Aftenposten, tror slett ikke barcode vil fremstå som disse områdene i New York og Paris. Det tror heller ikke nåværende miljøbyråd Ola Elvestuen.
— Nei, det blir ikke noe Latinerkvarter. Men jeg håper det vil vokse fram en egenartet bydel med mye liv. Det er vanskelig å vedta folkeliv, men vi må se på hvordan vi kan jobbe for å få området så bra som det kan bli, sier Elvestuen.
Han sier han mener det samme som byråd som han mente den gang i opposisjon.
— Barcode er mer en kuriositet enn kvalitet, og legger seg som et lokk over fjorden sett fra byen, sier Elvestuen til Aftenposten.
_bb/

1 kommentar:

  1. Barcode likner vel mest av alt på Hotel NewYorkNewYork i Las Vegas:

    http://cheaplasvegas.cc/New-York-New-York-Hotel-Las-Vegas-Nevada_free_image/

    SvarSlett