søndag 26. februar 2012

Torshovteatret: Broadway-suksess avslutter Komilab-suksessenHISTORIEN OM EN HÅND: Det handler om en hånd som er mistet og to suspekte personer som  forsøker å få dusør for en hånd som er stjålet.. Christopher Walken hadde hovedrollen da stykket ble satt opp på Broadway i fjor. Her er det Thorbjørn Harr som håndterer tingene.
(Foto: Gisle Bjørneby)Sjuende og siste Komilab-suksess..

Oppdatert 11.april 2012: ..firkløveret (Harr, Hole, Røise, Khademi) klarer det mesterstykke  å få oss til å godta en utrolig historie, de villeste svinger i handling, selvinnsikt og personligheter og en neglisjering av det meste av det noen kaller politisk korrekthet. Det er sagt at det et teaterensemble må prøve å oppnå er The willfull suspension of disbelief, altså publikums selvvalgte parkering av egen skepsis. Håndtering i Spokane er en fin demonstrasjon av hva som kan skje når en trupp med fremragende skuespillerkunst oppnår dette. Dette er lyden av ei hånd man klapper for.. Jeg kommer til å savne Komilab-prosjektet, skrev Dagbladets anmelder Andreas Wiese. Forestillingen går på Torshovteatret fram til 16.mai. Da overtar en annen Komilab-suksess i reprise, Kafka-forestillingen. 


Charmichael mistet venstrehånda for 46 år siden. Siden har han vært på hvileløs leting etter den manglende kroppsdelen. Nå har jakten ført ham til et slitent hotellrom i en amerikansk småby. Det unge paret Toby og Marilyn har hørt rykter om en stor dusør til den som skaffer hånda tilbake. Med lettjente penger i sikte rapper de en hånd fra et naturhistorisk museum. Det er en god plan i teorien, men praksisen byr på et lite problem: Charmichael er hvit, mens hånda har tilhørt en australsk urinnvåner.


EXIT KOMILAB: Sjuende og siste Komilab-oppsetning. På Torshovteatret fra lørdag. Her med Jan Gunnar Røise.. (Foto: Gisle Bjørneby)
Slik lyder forhåndsomtalen av det som blir den sjuende — og siste —  i Torshovteatrets Komilab-suksess-rekke. Håndtering i Spokane, med premiere lørdag, hadde premiere på Broadway i fjor med Christopher Walken i hovedrollen. 
Komilab-trioen på Torshov har fått rettighetene til å sette opp stykket som de første i Skandinavia, forteller Aftenposten.
Komilab-trioen Mariann Hole, Jan Gunnar Røise og Thorbjørn Harr vil bli overført til Nationaltheatret etter denne sesongen, som dermed blir den siste i denne suksess-rike Komilab-serien på Torshov-teatret.
Kafka-oppsetningen, som har vært den mest vellykte oppsetningen ved siden av Jåtåkdag, som hadde siste forestillinger denne uka, blir satt opp igjen som avskjedsforestilling i juni.
Fridtjof Såheim er instruktør for det siste Komilab-stykket. Han er imponert over Torshov-gjengen som i dette stykket utvides med Nationaltheatrets nyansatte Nader Khademi.
_bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar