torsdag 23. februar 2012

Prateshow-debut: Lindmo

NRK-PREMIERE: Jon Herwig Carlsens exit fra 45 års kommentatorjobbing ble feiret på statskanalens nye prateshow onsdag, her med Liv Grete Skjelbred Poirée og programleder Anne Lindmo. Kulturminister Anniken Huitfeldt var også med for å snakke om skisko-stuntet sitt, som var en veloverveid protestaksjon mot medienes kjolehysteri, det var ellers innslag om snøskred — og afrikanske blod-diamanter i en ny dokumentarfilm som kommer til uka..(Foto: Ole Kaland, NRK)

Sprikende og ufokusert, men Lindmo er god nok..

TV talk-show: Lindmo
Premiere NRK1
Programleder: Anne Lindmo.

Samtalene mellom gjestene er Fredrik Skavlans gullformular. Men dersom noen skulle ønsket at Anne Lindmo skal overta det grepet, ville nok Lindmo ha klart den jobben..

Karakter: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Av BJØRN BRATTEN, Østkantliv

I de gamle, ikke så gode manns-sjåvinistiske macho-tider, da menn var menn og kvinner sto ved komfyren, het det burugle-slepp. Det var onsdag som var hushjelpenes fridag. Nå er det Lindmos dag på TV. Men snart skal det bli lørdagskveld og kanskje tar hun en dag over for fredagskongen Fredrik Skavlan.
Anne Lindmo, med premiere på prateshowet Lindmo onsdag, er tiltenkt rollen som den nye talk-show-dronningen på vår foreløpig viktigste TV-kanal — viktigst inntil den dagen kommer at TV2 blir en del av en skandinavisk hovedkanal som tørker de møkkete støvlene sine på golvmattene til de nordiske statskanalene.
Men enn så lenge viktigst: Dagbladet kastet en femmer allerede i morgentimene, nesten et døgn før showet ble sendt, det betyr altså at dette ikke var noe direkte program.
Det er heller ikke Skavlan. Men ingen kaster terninger på Skavlan. Kanskje det skjedde ved hans debut? Det er så lenge siden så det er det ingen som husker..
Men bør Skavlan være urolig for Anne Lindmos ferd mot dronning-status? Hans ambisjoner har ikke dempet seg den siste sesongen, nå planlegger han sendinger fra London. Er han blitt stormannsgal, har han mistet bakkekontakten?
Eller forbereder han bare karrieren foran Den Store Nordiske TV-kanalen?
Han bør ikke frykte Anne Lindmo de første ukene. Hun er svært dyktig, har stor rutine i jobben, som hun allerede har trent på i Store Studio, hun er munnrapp, klok, varm og spontan, hvorfor skulle hun ikke være en trusel?
Foreløpig fordi NRK ikke ønsker det. Kveldens debutprogram var ikke særlig ambisiøst, og det er nok ikke Lindmos skyld. Det var svært bredt, sprikende i mange retninger, og viktigst av alt, det var lagt opp slik at intervjuobjekter kom og gikk. De møtte hverandre ikke. 
Møtene og samtalene mellom gjestene er Fredrik Skavlans gullformular. Men dersom noen skulle ønske at Lindmo skal overta det grepet, ville nok Lindmo ha klart den jobben.

2 kommentarer:

  1. Lindmo fredag er en katastrofe. Programlederen snakker for mye og det blir slitsomt både å se og høre på henne. Hun lar ikke gjestene snakke, men ønsker tydelig selv å være i fokus. Det er gjestene jeg vil høre fortelle, ikke Lindmo. Gjestene mister tråden på det de forsøker å si. Håper hun får konstruktive tilbakemeldinger på dette og roer seg ned. Dette kunne jo blitt så bra!!

    SvarSlett
  2. Jeg synes nok katastrofe er litt for sterkt, men hun er jo veimeldinger engasjert, så det blir nesten i meste laget.. Takk forninnlegg, Jeanette!

    SvarSlett