mandag 11. oktober 2010

Får toget gjennom kjelleren?

KJELLERTOG: Tom Skoglund tok det relativt pent da vi kunne bringe ham nyheten i Østkantliv i dag om at han kanskje får høyhastig-hetstogene på Follobanen gjennom kjelleren sin i framtida. Og det var ikke en gang en aprilsnarr!.. (Foto: Bjørn Bratten)- Hadde ikke tatt høyde
for tog gjennom kjelleren!

Av BJØRN BRATTEN, Østkantliv

- Å få en høyhastighetsbane rett gjennom kjelleren, det hadde jeg strengt tatt ikke tatt høyde for, sier Tom Skoglund (50) i Mosseveien 18 i Gamlebyen til Østkantliv.
- Nei, dette var nytt for meg. Men jeg var ikke helt uforberedt, for vi har fått meldinger tidligere om at noe var i gjære, sier han.

 STØY: Gravingen til Follobanen har allerede begynt? Nei, det er bare Midgardsormen..! (Foto: Bjørn Bratten)


Tom Skoglund fremstår relativt fattet der vi bringer ham nyheten om at Follobanen kanskje skal gå gjennom kjelleren i huset der han har bodd i Mosseveien de siste fire åra.
- Det kan jo bli som å bo på en kruttønne her framover. Håper ikke veggene sprekker i alt bråket, sier Skoglund.

Ikke sjokkskadd
- Men  du er ikke helt sjokkskadd?
- Nei, som sagt, vi har fått litt informasjon tidligere under prosjekteringen. Men at de nå er blitt enige om at toget skal gå under husene akkurat her, det var noe nytt.
- Tidligere har de ment at traseen skulle gå litt lenger sør her, men nå har de altså funnet på noe annet, sier Skoglund, som er mekaniker av yrke og ikke synes å være av den oppfarende typen..
VARSEL: Støyvarselet 
fra Veidekke har hengt 
på dørene i Mosseveien 

i flere måneder allerede. 
(Foto: Bjørn Bratten)


Ironisk
Han gir uttrykk for at han trives veldig godt her i Mosseveien. Men det er litt ironisk at et oppslag om støyvarsling har stått på dørene i gata de siste månedene. Da startet Veidekke  byggingen rett ute i gata av den svære kummen som skal inngå i det nye kloakk- og utslippssystemet i hovedstaden, kalt Midgardsormen.- Det blir ganske mye bråk. Men det blir nok ingenting mot høyhastighetsbanen i kjelleren. Det blir interessant å lese det brevet som de kommer med, sier Tom Skoglund, som foreløpig satser på at det ikke blir så ille at han blir nødt til å flytte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar