tirsdag 12. oktober 2010

Trafikk-kaos i Bjørvika: Her er årsaken

BARCODEN 11.OKTOBER 2010: Her ligger kjernen til de nye trafikk-problemene i  Oslo sentrum: Gamle E18 gjennom hovedstaden er blitt anleggsområde. Trafikkmaskinen i bakgrunnen synger på siste verset.. (Foto: Bjørn Bratten)


Ekebergproppen stanser byen


De kaller det Ekebergproppen, det som nå skjer i Oslo-trafikken. Det vil ikke gå over med det første. De neste to årene blir det flere nye endringer som vil gi trafikkproblemer, sier Statens Vegvesen.


De kaller det Ekebergproppen. Det er der, i Ekebergtunnelen, at køene stanger mest intenst. Kanskje ikke alle har skjønt at Bjørvika ligger midt i hjertet av Oslo og at omfattende anleggsarbeider der vil måtte få store konsekvenser for trafikkbildet i hele byen. 
Aftenposten melder om kaos etter trafikkomleggingen som ble gjennomført da Operatunnelen ble åpnet. Og vi som trodde at den skulle føre til at trafikken gikk lettere. Men i morgenrushet skal jo folk flest inn i sentrum, de skal ikke kjøre gjennom byen og ut på den andre siden. 


E 18 SETT SØR- OVER: 
Slik forgår all verdens 
herlighet. Støvskyene 
ute til høyre i bildet 
gir bud om utbyggingen 
på Sørenga, der tredje 
byggetrinn blir lagt ut 
for salg i disse dager. 
Det går unna.. 
(Foto: Bjørn Bratten)


Særlig køene nordfra og østfra er blitt enorme. Det meldes om rundt 50 minutters lengre kjøretid enn før åpningen av Operatunnelen. Bussene står bom fast enten de kommer fra nord, øst eller sør eller vest inn mot Oslo. Mange busspassasjerer har begynt å gå av bussen på Helsfyr og ta T-banen inn til sentrum. Det er jo ingen dum idé. Men det er kanskje ingen god idé for den som har sittet en time på bussen og forventer å komme til døra på jobben.
For resten av oss gjelder mottoet i disse dager: Sett bilen hjemme. Dét er i hvert fall en god idé - et par år fremover. Kommunikasjonsrådgiver Kjell Solem i Statens Vegvesen sier de to neste årene vil gi trafikkproblemer før Bjørvika-prosjektet er fullført. Men toget går..

2 kommentarer:

  1. det får vi tåle oslofolk! slutt å klage!

    SvarSlett
  2. Det har da alltid vært raskere å ta T-banen fra Helsfyr når man ankommer byen med pendelbuss fra øst. Velkommen etter!

    SvarSlett