fredag 20. mars 2009

Østkantreplikk: Hans Normann Dahl

MUNCH: Hvorfor ligger det protokoller på Tullinløkka hvor vi tilskuere skal skrive ned våre synspunkter, spør billedkunstneren Hans Normann Dahl. (Foto: Bjørn Bratten)— Spill helst ikke
ball med Munch


Når stemningen blir så høy at motforestillinger frabes er det god grunn til å stoppe opp – selv om man risikerer å opptre som lyseslukker, skriver billedkunstner Hans Normann Dahl. Han sikter til byrådsleder Erling Laes uttalelser i forbindelse med utstillingen av de 20 utkastene til nytt Munch-museum i Bjørvika..

B
yrådsleder Erling Lae kaller i et avisinnlegg Munch- og Deichman-puslespillet den viktigste saken så lenge jeg har styrt.


Dette lette snev av Ludvig den 14. gir Bjørvikasaken det historiske sus – som den fortjener. Lae følger deretter opp med mentale treningsforslag for oss som henger noe etter i dagens fortumlede verden. Det lyder slik: Vi må tenke positivt og spille ball sammen. Her er vi altså tilbake i vår tid. Hvor ulike mennesker for bedriftens penger reiser til konferansehoteller og holder på hverandre, for så å bli positive og effektive.

Lae viser oss til slutt hvilke roller som skal besettes: Men det er ikke vi som skal gi juryen råd, det er juryen som skal gi oss råd. Hvorfor ligger det da protokoller på Tullinløkka som vi tilskuere skal skrive ned våre synspunkter i? Er det for at juryen skal underholde seg med folks meninger når vinnerutkastene er i boks?

En del politikere er altså nå selvlysende av begeistring, når de stirrer ned på de sedvanlige salgsmodellene i glass og balsa. Ikke rart at Laes personlige og såre uttalelser kan gi mange av oss et snev av dårlig samvittighet. Her står slitne politikere og tror det er verpet en hel serie gullegg. Gullegg som dessverre er henvist til en strandsone med klimatiske og geologiske mysterier. Den garanterte muggfrembringende fuktighet kaller på bunnfast utredning, som må på plass.

Forslag: Skal man først spille ball med Munch så gjør det i et klimatisk forsvarlig område, slik som på Tøyen. De geologiske undersøkelsene som har en tendens til å komme for sent her i landet, skulle vi gjerne vite mer om for hele Bjørvika. At politikere reiser monumenter over seg selv har ingen noe i mot når dette kommer folket til gode. Men når stemningen blir så høy at motforestillinger frabes er det god grunn til å stoppe opp – selv om man risikerer å opptre som lyseslukker. I en jappetid som tydeligvis ennå ikke er helt over.

Hans Normann Dahl
Billedkunstner.

3 kommentarer:

 1. "Det skjeve tårn, - i Oslo". Dessverre for stort til å kalles bare komisk. Huset, og eieren, signaliserer svakhet ved at bygningskroppen er påført en latterlig og ytterst søkt knekk øverst. Det virker som om arkitektene ikke kan bedre. Eller som om Ola N. tror han er med, når han tar inn det store utland. Et godt råd: skjær av bygningen der oppe hvor det skrå fjomperiet begynner. Man får så en redelig, god form og en høyde som får klare seg, hvis bygget skal ligge der det er tenkt.
  Og hør på Butenschøn, Skaug og Dahl. I tide.
  Gunnar Haugland, maler/grafiker.

  SvarSlett
 2. I really like it when people come together and share opinions.
  Great blog, stick with it!

  Here is my web site; honda s2000 for sale company

  SvarSlett
 3. Thank you for the good writeup. It if truth be
  told was a amusement account it. Look complicated to more brought agreeable from you!
  However, how could we be in contact?

  Check out my web page - fd rx7 for sale

  SvarSlett