onsdag 4. juli 2012

Tøyen HageKlubb: Det går så sagflisen spruter!

(Fotos: Bjørn Bratten)

Det går så sagflisen spruter når Matti Lucie Arentz (bildet over) og de andre ildsjelene fra Tøyenkontoret og tilliggende herligheter trer til i det avanserte snekkeriet som utspiller seg blant paller og plank på Tøyen-torget på hagefestens tredje dag. Skjønt selve festen er strengt tatt ikke helt i gang, det starter for alvor førstkommende lørdag, og programmet for lørdag og de neste fire-fem helgene finsnekres fortsatt i de tilbaketrukne lokaler i underetasjen på kontoret. 
Men i dag var i hvert fall en dag med mye sagmugg og mye fin plank, eller breder som det heter på det bløde, danske, og plankene skal altså bli til dekke over de sprikende pallene, slik at vi alle etter hvert kan plassere våre bakdeler på de små og store oppsatser og nyte det som måtte komme av smoothie-aftener og vakker musikk og bålsamlinger  — men mer om dette altså seinere..
I dag kom det enda flere dansker for å hjelpe til, og to representanter fra gårdeierne (bildet over) var også innom til en liten prat med Matti i forbifarten. For den som måtte lure på det så er alt som skjer på torget nå godkjent av alle parter, det er enighet om at det som blir bygd nå skal i hvert fall få lov til å stå i fire måneder, altså ut september, men om det passer slik kan det også være at noe overvintrer.
Mikkel Strandbygaard røpet for oss at det for eksempel er snakk om noen riktig hardføre asiatiske grønnsaksplanter, en slags kål, om vi ikke misforsto helt, som kan være på vei, og vil være velegnet for høsting i snø gjennom hele vinteren. Så vi skal ikke sulte!
Og imens venter vi altså på programmet for de neste fem ukene.. Apropos — for den som lurer på alt dette snakk om hagefest her i steinørkenen. Vi befinner oss altså i Hagegata, må vite. Så derfor!
—bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar