torsdag 5. juli 2012

Her er sommerferie-programmet på Tøyen Torg:

BLOMSTEROPPSATS SOM MONNER: Annelin Kvernes (t.h.) fikk ønsket sitt oppfylt i dag om en litt mer storslått plassering av blomstene fra blomsterforretningen. Her i sola utenfor butikken med venninnen Gerd Else Hansen fra Tøyengata, som hopper inn som hjelp i butikken når det kniper.. (Foto: Bjørn Bratten)

Nå skal Hagegata bli litt mer hageaktig..

Denne uka kalles Bygg&hygge på Tøyen Torg. Det betyr at vi skal bygge, sitte, hoppe, klatre, lese og drikke, og altså hygge oss,  på de nye tre-installasjonene. Neste uke blir det planting. Grønt&Skjønt, altså..

Av BJØRN BRATTEN, Østkantliv
Sommerferieprosjektet TøyenHageKlubb åpner lørdag klokka 12.00 med toddy eller smoothie, alt etter været, varm suppe eller blingser med noe godt på, det blir musikk og bål. Og det arrangørene kaller tre-post-it-verksted, hvor alle kan komme og tegne og skrive om sine ønsker og drømmer for Tøyen, de kan bygge by i papp, leke bytte-bibliotek — det blir åpent for alle og det blir gratis.
Programansvarlig Mikkel Strandbygaard sier til Østkantliv at åpningshelga handler om at de nye tre-installasjonene innbyr til å sitte på, hoppe på, klatre på, lese på, drikke kaffe på, og hygge seg på. Den første perioden, altså ut denne uka, kaller arrangørene for Nedslag 1: Bygg&hygge.
Neste uke er temaet Grønt&skjønt. Det starter allerede tirsdag og da inviteres det i samarbeid med MaJoBo, som altså er aksjonsgruppa Mat og jord, der du bor, til plantedager på Tøyensenteret. Da skal Hagegata bli litt mer hageaktig, det blir servering av mat og drikke underveis, det blir fortsatt åpent for alle og helt gratis. Og alle har lov å delta i plantingen..
Uka etter, som starter allerede mandag 16.juli, blir det Nedslag:Lyd&bilde, som betyr at det blir arrangert video- og rap-workshops for barn og ungdom mellom åtte og 18 år, i samarbeid med S2/DJ-akademiet og Danielle/Iron Chef Agency. Deltakelse enten gjennom påmelding eller Drop by— som vel betyr at man stikker innom..
Denne uka avsluttes med konserter og grilling på torget, og ungdommene presenterer videoer og musikk og opptrer sammen med Iron Chef, som egentlig heter Daniele Aguillar og Cez (Cezinando). Servering av mat og drikke underveis, åpent for alle og helt gratis.
Nedslag 4 kalles Pimp your bike og handler om helga 28. og 29.juli, hvor man skal lære å mekke og skru på sykkel, lakkere og spraye med sjabloner, sveise såkalte tall bikes — dobbelt-dekker-sykler. Ta med din gamle sykkel og la den bli som ny (Eller en del av en helt ny sykkel).. Fortsatt åpent og gratis.
Lørdag 4. august blir den helt store fest-dagen under sommerferie-festen som starter mandag med nye video- og DJ-workshops, mens avslutningsfesten blir kalt TØya, og selvfølgelig henspiller på Øya-festivalen uka etter. 
Det blir strandbar og bål i svære oljefat og parasoller, fluktstoler, vannlek, og musikk av de nye DJene fra workshopen, det blir grill og smoothiebar. Igjen..
_bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar