fredag 12. september 2008

En gang til: Hva skal vi bruke Munch-museet til?- Gjør Munch-museet til kunsthall for moderne kunst!Å føre Edvard Munchs ånd videre i et galleri eller museum for moderne kunst i det nedleggingstruede Munch-museet, slik denne spalten foreslår etter at bystyret vedtok flytting av Munch-museet til Bjørvika, er en veldig spennende idé.
Det mener kunstnerne Inghild Karlsen og Bo Bisgaard(bildet) som vi treffer på Carl Berners plass. De er i full gang med å bygge en laftet T-skjorte-kiosk i gul plastikk i forbindelse med nyskapelsen Skulpturarena öst som åpner i billedhoggerforeningens eiendom i Hekkveien og over resten av Carl Berners plass og nordre Tøyen-området i helga.


Lite
- Det er kanskje litt lite for å være et moderne museum, faktisk, kunsthall vil det kanskje være riktigere å kalle det, sier Inghild Karlsen som begeistret støtter ideen om å videreføre og følge i Munchs fotefar, nå som forrige århundres største norske kunstneriske geni får det som mange nok håper skal bli en mer fornem og sentral plass i nasjonens kulturhjerte, nemlig i Bjørvika.

Også danske Bisgaard, som står for T-skjortedelen av Inghild Karlsens T-skjorte-kiosk, synes tanken om å ta konsekvensen av Edvards ånd i veggene i det nedleggingstruede Munch-museet er en god idé.

27 kunstnere
- Faktisk en veldig god og spennende idé som jeg håper noen går videre med, sier Bisgaard som er hektisk i gang med å snekre plastikkkosken samen med Inghild Karlsen rett før pressevisningen av den nye satsningen Kulturarena öst, der 27 kunstnere deltar med verker over hele området rundt den ellers for tiden sterkt utbyggingsplagete Carl Berners plass, Ola Narr og altså Nordre Tøyen.

Tekst/Foto: Bjørn Bratten

4 kommentarer: