onsdag 3. april 2013

The Töyen blir Tøyens nye kulturscene

KULTURSCENE: Dan Nordhagen og Kenneth Simonsen vil lage kulturscene i bomberommet under Nav på Tøyen-senteret, med plass til 360 personer. Men da må de ha mulighet til å holde åpent til klokka tre om natta.. (Faksimile: Aftenposten)

Vil lage kulturscene på Tøyen:

Håper å åpne tidsnok til Øyanatt..

Dan Nordhagen og Kenneth Simonsen vil lage kulturscenen The Töyen med plass til 360 personer i bomberommet under Nav-lokalet på Tøyensenteret. Håpet er å få det ferdig tidsnok til Øyanatt i august i år. 
— Men da må vi få ordnet utvidet skjenketid til klokka tre, forteller de to til Aftenposten.
— Å drive med kultur er ikke billig, derfor må vi ta det igjen et annet sted. Det betyr ikke at vi har tenkt å ha langåpent hver dag, men på noen arrangementer som for eksempel Øyanatt må vi ha mulighet til å ha åpent lenger enn til klokka ett. Da blir det vanskelig å stenge kranene idet det siste bandet går på scenen.

Drosjene bråker mer
De har allerede testet lydforholdene i disse lokalene, som ligger i det som har vært kjent som Tøyenkontoret i prosessen mot en opprustning av Tøyen-senteret de siste åra, i undergangen rett overfor Coop-butikken.
— Selve scenen er rett og slett under bakken. Vi kjørte høy lyd inne i scenerommet og målte lydnivået både ute og inne. Da vi kjørte 100 decibel inne og målte lydnivået utenfor, var faktisk lyden fra drosjene som kjørte forbi utenfor høyere.
Nordhagen og Simonsen mener Tøyen trenger et kulturhus, og tror det vil bidra til å løfte hele lokalmiljøet.

Fullt av folk
— Min første leilighet i byen lå rett borti gata her. Jeg ønsket meg et slik sted i nabolaget, der man kan høre musikk og få noe å spise og drikke, sier Simonsen.
— Mandag tok vi en runde til områder som vi mener er sammenlignbare, som Bislett, Alexander Kiellands plass og Soria Moria på Torshov. Overalt var det fullt av folk.
Ved siden av kulturscenen på The Töyen blir det en bar- og restaurantdel med plass til 70 personer og uteservering.
_bb/

Mer om Tøyen:

Sommer i byen
Østkantens svar på Den Røde Plass
Klart for fem ukers fest
Det går så sagflisen spruter
Klart for hagefest
Ibrahim (8), Tøyen-lyriker
Joachim og Ibrahim er snart utlært?
Mads er VJ — ikke DJ
Her er sommerferiefest-programmet
Det nye veksthuset

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar