lørdag 16. mars 2013

Oslo Nye Teater: VIF hundre år..


NESTE KAMP: Både nostalgi og gode historier blir det når Oslo Nye Teater feirer VIFs hundreårs-jubileum med forestillingen Neste Kamp i september..

Engas hundre år til scenen..

Henry Abelsen (Finn Schau) ble født 29.juli 1913, samme dag som Vålerengen Idrettsforening ble stiftet. Gjennom Henrys og hans etterkommeres historie legger vi ut på en reise gjennom hundre år, med skråblikk både på idretten og kampen for bydelen. 
Vål'enga-veteranene Terje Hengern Hellerud (72) og Bjarne Bamse Hansen (83) er med når Oslo Nye Teater forbereder teaterforestillingen om Vålerenga Idrettsforening i forbindelse med 100 års-feiringen av klubben. 
— Vi må jobbe med at Oslo får større identitet og stolthet over seg. Idrett og kultur er ingen opplagt match. Dere er sjenerøse som forteller oss deres historier, sier teatersjef Catrine Telle til de to veteranene.
Neste kamp er Oslo Nye Teaters storsatsing høsten 2013. En musikalsk teaterforestilling som skal være med og feire Vålerengens Idrettsforenings 100-årsjubileum. Vi følger en oppdiktet familie på Vålerenga gjennom fire generasjoner, med hovedvekt på hundreåringen Henry. 
Neste Kamp viser bohemkulturen – og kjærligheten til Vålerenga – på godt og vondt. Her er det rom for både nostalgi og de gode historiene, i følge forhåndsomtalen fra Oslo Nye Teater, som viser forestillingen på sin hovedscene, med premiere 7.september i år.
_bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar