mandag 18. mars 2013

Årets barnesatsing på operaen: Robin Hood

BARNEOPERA: Nils Harald Sødal og Amelie Aldenheim spiller hovedrollene i operaens tyske Robin Hood-oppsetning. Premiere på hovedscenen fredag.. (Foto: Erik Berg)


Den grønnkledte som datahelt..

Daniel oppdager plutselig at helten fra dataspillet Robin Hood står i rommet hans. Spillet som faren hans har laget, blir magisk når man trykker på en av tastene. Figurene i spillet blir virkelige, samtidig som Daniel og vennene hans blir trukket med inn i Robin Hoods eventyrverden. I denne forestillingen beveger vi oss inn og ut av en virtuell verden de fleste barn kjenner seg igjen i, heter det i forhåndsomtalen fra operaen. Robin Hood er noe så sjeldent som en samtidsopera skrevet for barn, og det på Hovedscenen, med premiere fredag 22.mars. 
Den tyske komponisten Frank Schwemmer har laget en aktuell barneopera, full av fart og spenning. Forestillingen ble første gang produsert ved Komische Oper i Berlin, der den ble mottatt med jubel, og er flere sesonger blitt gjenopptatt på repertoaret. Dette er et av operaens høydepunkt for barna denne sesongen, og i rollene møter vi både barn fra barnekoret og voksne sangere. Passer for barn fra 6 år, men er like gøy for voksne, heter det i forhåndsomtalen.
De som er med: Nils Harald Sødal og David Fielder som alternerer med Robin Hood-rollen, Amelie Aldenheim, Ingebjørg Kosmo, Hallvar Djupvik, Mathias Gillebo, Thor Inge Falch.
_bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar