onsdag 15. august 2012

Black Box Teater: Teaterfestival i ville skauen..

LA LOBA: Et forsøk på å avsløre den ville kvinnen. Slik forklares forestil-lingen Slowlo.. (Foto: Peter McMaster)

Jakten på ulve-
kvinnen..

Den siste helga i august arrangerer Black Box Teater festivalen Up To Nature  i samarbeid med Studenterhytta i Nordmarka. I løpet av denne helgen flytter hele teaterensemblet ut i naturen og lar området rundt Studenterhytta fungere som scene. Både norske og europeiske kunstnere vil i løpet av disse to dagene, 25. og 26. august, presentere produksjoner spesielt laget for denne festivalen, som tar sikte på å utforske grensene mellom den urbane kulturen og den kultiverte naturen, ifølge teatrets forhåndsomtale.
Up To Nature er en gratis festival som foregår over to dager. Det vil være mulig å overnatte i medbrakt telt på Studenterhyttas anviste område for kr 50,-. Toalett og dusj er tilgjengelig for festivalens gjester. Det vil også være mulig å kjøpe mat og drikke på Studenterhytta. Vi anbefaler å kle seg etter værforholdene. Ved evt. dårlig vær vil det være mulig å varme seg i Studenterhyttas lokaler, skriver Black Box i forhåndsomtalen.
Så til forestillingene:
I «Slowlo», vil den britiske performancekunstneren Nic Green sammen med geriljagartner og båtbygger Beth Hamer gjøre et forsøk på å avsløre den ville kvinnen. De to vil skape en bolig et sted i skjæringspunktet mellom skulptur og performance.  Fokuset flyttes videre fra omgivelsene til det indre landskapet. Nic Green tar oss med på en rundreise på innsiden av hennes La Loba - ulvekvinnen.
I løpet av de siste årene har den finske kunstneren Antti Laitinen laget forestillinger med en subtil humor som på forhånd er dømt til å mislykkes. Et tilbakevendende tema er forholdet mellom mennesker og natur. 
I «Bare Necessities» (2002) forsøkte han å overleve i fire dager ute i den finske naturen, uten å ha med seg noe som helst . Under Up To Nature vil Laitinen forsøke seg på en tilsvarende håpløs oppgave.  
I Tree (bildet over) vil han felle et tre i Nordmarka og kutte det opp i kubber for videre å montere dem sammen igjen så likt det originale treet som mulig.
Koreograf Ingri Midgard Fiksdal, komponist Ingvild Langgård og scenograf Signe Becker utforsker ideen om naturen som animistisk, som et sted for både helbredende og destruktive krefter der urgammel mytologi møter den moderne hverdagen. 

SKUMRINGS-TIMEN: Forestillingen Night Tripper tar publikum med seg inn i natten..

Drøm og virkelighet fusjonerer til en utenomjordisk, men håndgripelig fortelling. Night Tripper begynner i skumringens time og tar publikum med seg inn i natten. Forestillingen har sju utøvere, en rekke instrumenter, tallrike installasjoner og kunstverk og et lokalt kor.
Fiksdal, Langgård og Becker har samarbeidet på flere prosjekter som spenner fra billedkunst, til konserter og forestillinger. 
Forestillingen The Orchard Ballads hadde premiere på Black Box Teater og har vært fremført i ulike versjoner i Norge, Sverige og New York. 
Aftenposten sa bl.a: Det hele er en overraskende altoppslukende opplevelse sammen med Langgårds suggererende musikk. Hele forestillingen rokker ved premissene for hva både dans og teater faktisk er.
Andre forestillinger i Nordmarka neste helg er tyske Martin Nachbars Animal Dances,  østerrikske Johanna Kirsch My Name is Ape or The Little Tree Theatre, og britiske FrenchMottersheads Understory 7-9, en forestilling som sammen med lokale kjentfolk vil utforske tre områder rundt Studenterhytta..
_bb/
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar