søndag 29. juli 2012

Sommer-feriefesten: Pimp your bike!

MEKKEPARADISET: Leslie (12) og Alexander (10) fra Lindeberg var tidlig ute i pimpeparadiset på Tøyen Torg.. (Foto: Terese Bratten, Østkantfilm)


Sykkelentusiastenes paradis..

Av BJØRN BRATTEN, Østkantliv
Sykkelmekking er ikke noen hobby for trehendte personer. På den andre siden er det utrolig hvor langt du kommer med litt ekte sykkelentusiasme. Denne helgen har det strømmet store og små entusiaster til Pimp Your Bike-arrangementet i forbindelse med den store TøyenHageKlubb-aksjonen. 
12 år gamle Leslie og 10 år gamle Alexander, begge fra Lindeberg, hadde tatt T-banen ned på Tøyen lørdag for å få fiffet opp vidundrene sine, ikke minst med tanke på fremtidige dristige sprell i Jerikobakken. Leslie, som forøvrig er datteren til Jennifer Villagran i frisersalongen på Tøyen Torg, drømte om svart, rosa og lilla sykkel, ja, kanskje med enda flere spreke farger hvis hun fant noen hun likte.DRØMMEMASKINEN: Bare til pynt — eller faktisk kjørbar? (Foto: Terese Bratten, Østkantfilm)

På Pimpe-verkstedet på torget på Tøyen skal det ikke stå på fargeutvalget, og ekspertisen. Alexander sverget til noe litt enklere, svart og neongrønt. Sykkelmester Andreas Lund, importert fra Danmark for anledningen, stilte med et velassortert utvalg både av farger og sykkelverktøy og i løpet av helga var det et imponerende utvalg hippe og fagesprakende sykler som rullet av det kreative sykkel-samle-båndet til Andreas og sykkelmekkerne hans. 

MINST: Den minste pimpe-kunden, minstemann Breiteig fra Kolstadgata 15, manglet fortsatt litt av det stødige grepet med pimpeverktøyet.. (Foto: Terese Bratten, Østkantfilm)

Ingen jobb syntes for stor, Andreas rigget opp et eget lite avlukke for tyngre tjenester med slipemaskinen, som ellers kunne ha gitt et risikabelt gnistregn over de nærmeste sommerfest-arrangementer. 
Den fjongeste av alle de ny-pimpete sykkelmaskinene var kanskje den høyreiste velosipeden som sto utstilt til inspirasjon gjennom hele sykkelhelga. Den så spinkel ut, men det blir hevdet at den skal være mulig å bruke. Minstemann i aksjon i helga var forøvrig lille Askil Breiteig (3) som fiksa på sparkesykkelen sin. Han hadde med seg pappa Bjarte og en ørliten krabat — alle forøvrig fra Kolstad-gata 15 — minstemann (bildet) hadde foreløpig ikke noe skikkelig grep om pimpeverktøyet.
_bb/te..Østkantens svar på Den Røde Plass
Klart for fem ukers fest
Det går så sagflisen spruter
Klart for hagefest
Ibrahim (8), Tøyen-lyriker
Joachim og Ibrahim er snart utlært?
Mads er VJ — ikke DJ
Her er sommerferiefest-programmet

Les mer om Tøyen på Østkantliv:

Skjønnhetskur på Tøyen
Mirakelet på Tøyen
Tøyen Torg i cyberspace
Vaktskifte på Tøyen Torg
Munch: Sommer på Tøyen
Ny giv for spøkelsessenter
Restaurantspalten: Lyst på Tøyen
Nettmøte på Lyst

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar