Ikke business, men samfunn..
Nå skinner det i vinduene til Baker Nordby igjen, skrev vi i 2009. Det skulle ikke vare så lenge. Fredag for snart ei uke siden, den trettende, var det slutt. Nå er ryddearbeidet og rivningsarbeidet i gang. Til høsten flytter Fontenehuset inn.
Men ikke før er bakeren ute, så er det innflytting i nabo-butikken. Hussein-Salah heter mannen som mandag denne uka åpnet kaffe-, te-, og internett-kafe i nabolokalene til bakeriet, der en bruktforretning har forsøkt å opprettholde livet noen år, til det tok slutt i fjor en gang.
SIC TRANSIT OSV.: Bakern er ute for godt. Til høsten blir det andre boller..
(Foto: Bjørn Bratten)
Hussein-Salah er fra Somalia og har bodd i Norge i 15 år, og han betrakter ikke virksomheten sin som en forretningsvirksomhet. Det er mer som et samfunn, sier han.
Her kan folk møtes og ta en kaffe, se fotball og prate, folk fra alle miljøer, kristne, pakistanere, somaliere, uansett hvor du kommer fra, sier han.
Tilbudet bak disken er ikke bugnende, men samosa, som de heter de små trekantete bakervarene med kjøtt eller fisk innbakt, er svært gode, mektige, og koster bare ti kroner. En kopp te koster tjue kroner, det samme for en kaffe, en time på internett koster også tjue kroner, det er jo ikke all verden. Det er mer for å få dekket kostnadene, sier han.
Velkommen tilbake oppe
på torget til høsten.
Hilsen Søstrene Nordby.
(Foto: Bjørn Bratten)
Så hva kaller han denne virksomheten, og er det lignende forreninger andre steder i byen, er det en kjede, lurer vi.
Nei, jeg tror ikke det. Jeg kaller det bare et samfunn, eller en Iman, på vårt språk, sier Hussein-Salah. Så nå skinner det i vinduene i huset til bakern igjen. Mens vi venter på Fontenehuset, som jo også er et slags samfunn, ikke forretningsvirksomhet. Hussein-Salah lyser opp når vi forteller om Fontenehuset. Ja, så blir vi to samfunn her, sier Hussein-Salah.
_bb/
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar