tirsdag 3. april 2012

Google Art: Munch på vandring..

MADONNA: Sett av 20 millioner mennesker på nettet.. (Bildet: Edvard Munch, Munch-museet)


Verden ser på Munch - på Google..


20 millioner mennesker over hele verden har besøkt Edvard Munchs bilder på nettet gjennom det kunstprosjektet, Google Art, som søkemotorselskapet satte i gang i februar 2011 i samarbeid med 152 museer over hele verden, og der Munch-museet i Oslo plukket ut Munch-bildene, forteller NRK i dag på Kulturnytt på P2.
— Edvard Munch selv hadde elsket dette. Han var jo en moderne kar med et tett forhold til fotografiet. Han brukte fotoapparatet nesten på samme måte som ungdom bruker mobilene i dag, sier informasjonssjef på Munch-museet, Sture Portvik.
— Vi er veldig stolte og glade over å være representert i dette gode selskapet. 94 av Munchs bilder er med, forteller Portvik. På Google Art-prosjektet kan du se over 30.000 kunstverk, helt ned til minste detalj, og du kan skape dine egne bildegallerier.


MODERNE: Munch brukte fotoapparatet nesten på samme måte som ungdom bruker mobilene i dag.. (Foto: Edvard Munch, Munch-museet)

I juni blir prosjektet utviklet videre. Da kan du bevege deg rundt i Munch-museet, via nettet. Du kan undersøke hver krik og krok, og du kan be om forstørrelser inntil hundre ganger originalmotivet av bildene.
— Selv om ingenting kan erstatte opplevelsen av å være nær på et kunstverk i virkeligheten, så synes vi dette frigjør kunsten på en helt fantastisk måte, sier Portvik. Vi har tatt kunstfaglige hensyn, men vi har også tatt hensyn til det folk vil ha. Og de vil ha Skrik og Madonna og Vampyr, forteller Portvik.
Da prosjektet åpnet i februar 2011 ga det også nordmenn muligheter til å besøke Tate Gallery i London, Uffizi i Firenze, The Metropolitan Museum of Art i New York og mange andre populære museer.
_bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar