tirsdag 13. mars 2012

Operaen: Tid for ny Mesteraften

MESTERAFTEN IGJEN: Tre moderne danseverk står på programmet, to av dem er aldri vist i Norge før, men Shoot The Moon (bildet) som avslutter forestillingen fikk VG til å trille en sekser på terningen da den ble vist i 2010. Årets Mesteraften vises i april: 11., 15., og 20.. (Foto: Erik Berg)

Ny Mesteraften-suksess?
Første gang koreograf-duoen Paul Lightfoot og Sol León satte opp  dans i Norge, snirklet billettkøen seg gjennom hele Folketeaterpassasjen. Nå er de tilbake med en ny helaften, meldes det fra Bjørvika.
Før premieren på forestillingen 4 X Paul Lightfoot og Sol León i 2005 var det solgt få billetter. Ikke mange kjente til de to koreografene fra Nederlands Dans Teater. Men så skjedde det; etter premieren og overstrømmende anmeldelser endte det med utsolgte hus og lange køer. Siden det har de verdenskjente koreografenes norske fanskare økt og økt, og lørdag 17. mars er det duket for Mesteraften med Paul Lightfoot og Sol León.
Tre moderne danseverk står på programmet, to av dem er aldri før vist i Norge. Inspirasjonen til Safe as Houses fikk koreografene fra den islagte Oslofjorden da de satt opp en annen ballett her.  
Den hvite balletten står i kontrast til mørke Same Difference, med absurde og teatrale elementer. Forestillingens finale er Shoot the Moon. Da den ble satt opp i 2010, trillet VG en sekser på terningen og skrev: ”Shoot the Moon er nok et fantastisk verk av Paul Lightfoot og Sol León”.

Årets Mesteraften er også en annen dansemesters finale.

Richard Suttie (bildet, foto: Erik Berg) er den mannlige danseren som har hatt flest hovedroller i Nasjonalballetten de siste 20 årene. Flere hundre ganger har han gått på scenen som prins i en av de store klassiske ballettene, men han har også utmerket seg i det moderne repertoaret. Rollen i Same Difference blir hans siste før han går av med pensjon.
Han danser sammen med blant andre Maiko Nishino, Christine Thomassen, Eugenie Skilnand, Kristian Alm og Yolanda Correa. De støttes av Operaorkestret som under ledelse av Per Kristian Skalstad spiller musikken av Johann Sebastian Bach og Philip Glass.
_bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar