tirsdag 13. mars 2012

Ap starter Akvarie-kampen

AKVARIUM: Ap starter etter-Lambda-racet med sikte på alternativ utbygging av Lambda-tomta i Bjørvika. Vår håndtegner, Hans Normann Dahl, feiret Lambda-nederlaget før jul, og julenissen feiret Lambda-farvel. Nå er det klart for Plan B, akvariet, som jo opprinnelig var Plan A.. (Tegning: Hans Normann Dahl)
Ap-kamp for Bjørvika-akvarium
"En stor og økende andel av befolkningen innenfor høyhusene består av barn og unge. Utviklingen bør legge spesielt sterk vekt på arealbruk som kan skape positivitet blant alle grupper i samfunnet.."
Gamle Oslo Arbeiderparti er bekymret for om intensjonene om et byområde for alle realiseres gjennom den utviklingen som observeres i Bjørvika i dag, skriver lokale Ap-ledere i et innlegg i Aftenposten. La Bjørvika bli slik man opprinnelig hadde tenkt, bygg akvarium på Lambda-tomten, er budskapet fra leder i Gamle Oslo Ap, Grete Haugdal, og Atle Kjelkerud, leder i Gamle Oslo AUF.
— Planene som foreløpig er gjennomført synliggjør en utvikling som tilrettelegger for spesielt ressurssterke og utpekte grupper, skriver de to, og fortsetter:
HER: Ytterst på Paulsen-kaia, der de grå brakkene ligger, skulle Lambda ha vært bygd. Operaen skimtes til høyre. Passer kanskje bedre med et akvarium her i vannkanten?.. (Foto: Bjørn Bratten)


— Høye kontorbygg og luksusleiligheter bygges og planlegges i et område som tilbyr sjøkant og sentrumsnærhet. Dette står i kontrast til programmene til Oslo Arbeiderparti og Gamle Oslo Arbeiderparti, som sier at man ønsker å etablere Oslos første akvarium på Paulsen-kaia, og at bygget skal være et lavbygg i harmoni med omgivelsene på tomten.
I planene for det nye byområdet er det satt av arealer for rekreasjon. Men for at dette virkelig skal bli et område som føles tilgjengelig og relevant å oppholde seg i for alle, er det viktig at attraksjoner og aktiviteter som er interessante for større grupper legges hit, heter det i innlegget.
Et akvarium innebærer dette, og vi tror det vil få en flott mottagelse og støtte hos grasrota i Oslo, slik som Operaen har fått. Vi trenger et sted for folk og folkeliv i området. Da kan vi også få en ny vår i Bjørvika og entusiasme for utviklingen av nærområdet.
Innenfor høyhusene ligger Oslo Indre Øst-bydelene. Dette er bydeler i kraftig vekst med store utfordringer knyttet til levekår – relatert til fattigdom og helse. En stor og økende andel av befolkningen består av barn og unge. Utviklingen av området, som er fjordkanten for området, bør derfor legge spesielt sterk vekt på arealbruk som kan skape positivitet blant alle grupper i samfunnet, skriver de to Ap-representantene.
De peker på at tomta på Paulsen-kaia, i planene betegnet som felt B5, opprinnelig var tenkt som akvarium. Gamle Oslo bydelsutvalg stemte enstemmig for akvarium fremfor Munch-museum på tomten, i bydelsutvalget 3. mars 2011. Oslo bystyre forkastet planene for nytt Munch-museum på felt B5 i møte 14. desember 2011. Arbeiderpartiet, SV, Rødt, Miljøpartiet De Grønne og Frp stemte for dette. I tillegg ble det vedtatt at byrådet skal komme med et forslag til detaljregulering av blant annet felt B5, hvor hovedformålet skal være allmennyttige formål (akvarium/kultur). 


Arbeiderpartiet, SV, Rødt og Frp stemte for dette. 
_bb/

1 kommentar:

  1. Si din mening på bloggen. hilsen Bjørn Bratten, red. Østkantliv.

    SvarSlett