onsdag 21. mars 2012

Centralteatret: Oslo-trikken, minutt for minutt..

Foto: Linn Blekkerud, Oslo Nye Teater


(Oppdatert lørdag 24.mars klokka 10.00: På papiret ser nok dette riktig fornøyelig ut, men på scenen er dette bare rot. Regissør Joner har ikke bestemt seg for hva slags teater dette skal være, ikke en gang om det er for voksne eller barn, vi skal synge og klappe og sånn, skriver Mona Levin i Aftenposten..)
Det begynte med Bergensbanen - minutt for minutt, så kom Hurtigruten på plass med hele den lange ferden fra Bergen til Kirkenes, fulgt minutt for minutt, natt og dag. Nå er det Oslo-trikkens tur. Med premiere i kveld på Centralteatret, Oslo Nye Teaters biscene i Akersgata klokka 19.00.
— Dette er jo i utgangspunktet et sinnssykt prosjekt, men heldigvis har vi en teatersjef som turte å ta sjansen, sier Johannes Joner om forestillingen han fikk ideen til etter å ha sett nettopp Bergensbane-versjonen på TV.
Nå er teatret forvandlet til Briskebytrikken. Linje 19 er tre filmlerreter som illuderer trikkens vinduer som viser video-opptak fra ruten. 
For bare ei uke siden hadde Oslo Nye Teater premiere på Postkort fra Lillebjørn, som er blitt en dundrende suksess. Nå håper de på noe tilnærmet samme suksess på en annerledes Oslo-historie på Centralteatret.
— Oslo er jo en by bestående av mange grender som har smeltet sammen. Denne trikken går gjennom det hele, fra øst ned til Gamlebyen, gjennom sentrum og opp gjennom beste vestkant, til Majorstua og ned via Frogner til Rådhusplassen, byens nye samlingssted etter 22.juli, forteller Johannes Joner til Aftenposten.
Medvirkende er bl.a. Anders Hatlo, Birgitte Victoria Svensen, Eli-Anne Linnestad, Sidsel Ryen, Kari-Ann Grønsund. Stykket spilles til og med 24.april.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar