onsdag 24. august 2011

Ekebergskogen: Vedtatt mot Rødt, Venstre og én SV'ers stemme

KITSCHPARKEN: Dramatisk i bystyresalen under behandlingen av skulpturparken i Ekebergskogen.. (Foto: Bjørn Bratten/skulptur Kirsten Kokkin)


Ordføreren truet med politiet - parken vedtatt..

Men aksjonistene gir seg ikke..


Ordfører Fabian Stang besluttet å innkalle politiet for å rydde galleriet under voteringen i forbindelse med behandlingen av skulpturparken i Ekebergskogen i Oslo bystyre nå i kveld.. 
Seinere på kvelden ble parken vedtatt mot stemmene fra Rødt, Venstre og SVs Heidi Rømming.
Aksjonistene på galleriet ble truet med utkastelse da de buet mot politikerne ved forhandlingenes start. 


Mer buing


Under den innledende voteringen om reguleringsplanen ti på halv åtte startet buingen igjen, og da varslet ordføreren at det ble en pause i voteringen mens politiet ble tilkalt. 
Klokka halv åtte fortsatte voteringen uten mer uro - og uten politifolk. Etter behandlingen og voteringen av reguleringsplanen, som altså ble vedtatt mot stemmene fra Rødt, Venstre og en stemme fra SV,  startet behandlingen av selve avtalen mellom kommunen og Ringnes stiftelse. Den ble vedtatt med stort sett det samme flertallet.


Tilgjengelighet, tilgjengelighet..


Før voteringen på dette punktet meddelte Rødts Bjørnar Moxnes at partiet vil levere en lovlighetsanke til fylkesmannen, som vil bli behandlet i bystyret etter valget. Siste ord er dermed ikke sagt, konkluderte Rødts representant.
For alle oss som ikke forstår all praten blant parktilhengerne om at det er tilgjengelighet som er det viktige i denne saken, er Rødts utspill en strime av håp om at kveldens vedtak kanskje kan bli dømt ugyldig. Takket aksjonistene


For alle dem som går i Ekebergskogen på en mer eller mindre daglig basis er det gåtefullt å høre at den deilige skogen med de fine grusveiene skal være vanskelig tilgjengelig. En Frp-kvinne kalte Ekebergskogen for urskog, og det må jo lyde pussig for samme partis Svenn E. Kristiansen, som omtalte seg selv som nærmeste nabo til parken. Han sa ikke noe om at han møter uoverstigelige hindringer på sine daglige spaserturer i urskogen..  
Bystyrebehandlingen av Ekebergskogen ble avsluttet med at ordfører Fabian Stang takket aksjonistene på galleriet for at de ville lytte til forhandlingene på en ryddig måte. 


Engasjement


- Det har vært et betydelig engasjement i denne saken, noe av engasjementet har vært, kanskje, litt mye, men engasjementet er viktig for demokratiet og det skal vi være glad for, sa ordføreren.
Vedtaket i kveld innebærer at det skal plasseres 80 kvinneskulpturer på et 255 mål stort område der det skal anlegges nye grusveier, bygges et stort servicebygg, et vannspeil og en utsiktsplattform. Skulpturene vil tilhøre Christian Ringnes omstridte samling av kvinneskulpturer i tillegg til verker av kjente kunstnere som Botero, Rodin og Dali, er det opplyst.
Gondolbanen, som også vil kreve store anlegg, blant annet et 70 meter høyt tårn nede i Bjørvika, var tatt ut av reguleringsplanen ved dagens behandling...
-bb/


For at vi skal vite hva vi snakker om fremover føyer vi til følgende klipp fra Store norske Leksikon:


KITSCH: Betegnelse på kunstlignende gjenstander med lav kunstnerisk verdi, gjerne slike som er produsert med tanke på et massemarked.. Anses gjerne å mangle originalitet og oppriktighet, og spille på følelser som sentimentalitet og patos.. (Kilde: Store norske Leksikon.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar