fredag 26. august 2011

Østkanthelga: Norsk Dramatikkfestival

RULLETEKST: Rebekka Brox Liabø har skrevet om en mann og en kvinne som deler sine foreldres leilighet. Intimiteten er total..


4 x nyskrevet norsk
Årets utgave av Norsk Dramatikkfestival åpner i det tidligere Det Åpne Teater i Tøyenbekken søndag med ikke mindre enn fire nyskrevne norske oppsetninger: 
Først ut er Hjem TM av Atle Sperre Hermansen (bildet t.h.) og Sigurd Myhre, et science fiction-drama som kretser rundt og stanger i, som det heter i pressemeldingen, de viktige tingene: 
Bo- og nytelsessentre, lykke, massekonsum, de fremmede, dataspill, narko, døden, dumhet, interfacing og behovsvekst. Humor, systemkritikk og misantropi; vennlige sjeler uten håp; håpløse sjeler uten vennlighet. Slik er fremtiden. Ifølge forfatterne..

Skuespillere: Ida Elise Broch, Kenneth Homstad, Herbert Nordrum, Rebekka Nystabakk, Roger Opdal Paulsen, Oddgeir Thune. Regi: Peer Perez Øian


Erotisk thriller


Vi skal ikkje gjera ting halvt lenger er en erotisk thriller av Rønnaug Kleiva, om en kvinne og en mann som fullkomment åpent går inn i hverandres skambelagte minner på vei inn i et kjærlighetsforhold som utarter. Skuespillere: Anna Dworak og Geir Kvarme. Regi: Victoria Meirik.Intimiteten er total


Rebekka Brox Liabø (bildet t.v.) har skrevet Rulletekst om Trond og Johanne som deler sine døde foreldres leilighet. Intimiteten deres er total. Han sitter i rullestol og beveger seg aldri utenfor huset.
Skuespillere: Frank Jørstad, Maja Bohne Johnsen, Bernt Bjørn. Regi: Kristin E. Bjørn.  
Et siste farvel


Tilbakekomstene av Fredrik Brattberg (t.h.) forteller om en mor og en far som sørger over tapet av sin eneste sønn. Begravelsen er gripende og storslått, flere hundre mennesker er møtt opp for å ta et siste farvel.. 
Skuespillere: Nils Johnson, Liv Bernhoft Osa og Espen Klouman Høiner. Regi: Tyra Tønnessen.


Stykkene spilles på tidligere Det Åpne Teater henholdsvis klokka 16.00, klokka 17.00, klokka 18.00 (og 20.00) og den siste, Tilbakekomstene, klokka 1900.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar