torsdag 18. august 2011

Lambda-sjokk i byutviklings-komiteen

LAMBDA: Henger i en syltynn tråd etter Frps sjokkutspill i byutviklingskomiteen i går kveld.. (Ill.: MIR/Herreros Arquitectos)

Frp senket Lambda?

Fremskrittspartiets vankelmodighet i saken om det nye Munch-museet i Bjørvika førte onsdag kveld til at partiet stemte for opposisjonens forslag i Byutviklingskomiteen om å utsette saken. Dermed kan hele Lambda-prosjektet henge i en tynn tråd.
- Jeg tviler på at Lambda, altså flyttingen av Munch-museet til Bjørvika, blir en realitet. Det er bare Høyre og Venstre som støtter det, sier Liebe Rieber-Mohn, Aps byrådslederkandidat i Oslo.

Sjokk og vantro

Frp har tidligere signalisert at de ikke uten videre vil gå inn for Munch-museet i Bjørvika, men likevel ble partiets utspill i byutviklingskomitemøtet motatt med både sjokk og vantro blant koalisjonspartnerne.
Alle regnet nå med at det borgerlige byrådets planer om flyttingen av Munch-museet og Deichmanske hovedbibliotek til Bjørvika, nå skulle bli vedtatt.
Arbeiderpartiet, SV og Rødt er imot å flytte Munch-museet til Bjørvika, og Frp vil altså ikke svare klart på om også de er i ferd med å snu i Munch-saken.

Avgjøres i september?

- Foran bystyremøtet i september skal Frps gruppe igjen behandle saken. Da får dere vår beslutning, sier Peter N. Myhre, Frp-medlem i byutviklingskomiteen, til NRK.
Høyres byråd for Byutvikling, Bård Folke Fredriksen, mener splittelsen mellom byrådspartiene ikke er dramatisk.
- Det betyr bare at reguleringssaken ikke blir vedtatt i august, men i september, sier Folke Fredriksen.

Spikeren i kista

Andre folkevalgte er ikke like trygge på det. Frps manglende troverdighet kan bli spikeren i kista for hele prosjektet. I dagens situasjon er det heller ikke gitt hvilken politisk sammensetning det nye bystyret får.
-BB/


Les mer om Lambda:


Thrilleren fortsetter
Førstevalget var et mareritt
Ser ut som brua på danskebåten
Hvem elsker Lambda
"Slakterne" er tilbake
VG skyter ned monsterblokka

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar