onsdag 25. mai 2011

Østkanthelga: Barneopera i operaen

BARNEOPERA: Aksel Frisnes, Silje Vatne Heggem og Andreas Franzén synger i Bertolt Brechts barneopera Han som sier ja. (Foto: Erik Berg)


Brecht og Weill på barne-operaen
I morgen, torsdag 26. mai og resten av helga er det tid for barneopera i Operaen. 110  sangere og musikere i alderen 10 til 18 år inntar Scene 2 og med seg i baggasjen har de blant annet Kurt Weills opera Han som sier ja.
Det er barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett og Nordstrand ungdomssymfoniorkester som inviterer andre barn og unge inn i Operaen for å oppleve hvordan det er å framføre musikkdramatikk.
Først ut i forestillingen er Nordstrand ungdomssymfoniorkester. De 65 musikerne byr på en konsert med Eivind Grovens Hjalarljod , Paul Dukas’ Villanelle og Jean SibeliusFinlandia. Deretter spiller – og synger - orkestret og barnekoret Kurt Weill og Bertolt Brechts barneopera Han som sier ja fra 1930. Historien er hentet fra det japanske stykket Taniko, ikke ulikt norske folkeeventyr i stil, og handler om gutten som må finne ut om han skal ofre seg selv for fellesskapet.  I denne oppføringen har regissør Gunnar Bergstrøm innlemmet animasjon og film som speiler handlingen i stykket.
Hovedrollen som gutten synges av Aksel Frisnes fra barnekoret, mens rollen som moren synges av Silje Vatne Heggem, student ved Barratt Due Musikkinstitutt, og rollen som læreren synges av Andreas Franzén, som er stipendiat ved Nasjonaloperaen. Kostymedesignen er ved Grete Rustad, og dette er hennes avgangseksamen fra Kunsthøgskolen i Oslo, fakultet for design.

Finn mer i ARKIV under FILM/TEATER/MUSIKK

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar