lørdag 8. januar 2011

Black Box Teater: Quite Right

QUITE RIGHT: Haagenschmagen står for koreografien når forestillingen Quite Right vises på Black Box fem dager fra onsdag denne uka.. (Foto: Nadia Frantsen)

En skjevhet som snart forplanter seg.. 

“Jeg skal bygge hus på fars eiendom.” Slik begynner det første diktet i samlingen Arbeidet av Henrik Nor-Hansen. Like mye som det fysiske arbeidet ved å bygge et hus, foregår det et mentalt arbeid i diktets 'jeg'. Underveis i byggingen observerer han at en skjevhet snart forplanter seg videre i byggverket.

 I forestillingen «Quite Right», med premiere på Black Box onsdag og fem visninger ut uka, forsøker karakterene å bygge en stabil og oversiktlig tilværelse i møte med andre mennesker. Tilskuerne blir tatt med på en musikalsk reise hvor perspektivene skifter og dermed skaper en spesiell og uventet logikk.  Det hele blir servert i et særegent dansespråk som veksler mellom det dagligdagse og det ekstraordinære.

Ida Wigdel er utdannet danser ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har jobbet som danser for bl.a. Ingun Bjørnsgaard, Dans Design, Ina Christel Johanessen og Francesco Scavetta. Hun har koreografert i teaterforestillingen Stormen ved Rogaland Teater og er en av de kunstnerisk ansvarlige for det koreografiske humorkonseptet The Line.
  
Koreografi: Haagenschmagen. Utøvere: Ida Wigdel, Janne-Camilla Lyster og Tobias Santelmann. Musikk/regi: Øyvind Osmo Eriksen. Scenograf: Milja Salovaara. Lysdesign: Kyrre Heldal Karlsen.Støttet av: Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere. Co-produksjon: Black Box Teater. 


Finn mer i ARKIV under FILM/TEATER/MUSIKK

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar