tirsdag 2. november 2010

Trikkethriller i Bjørvika

TRIKKESLØYFE: Lokale krefter har fått tilslutning, men Ruter er mot..Ap og SV går inn for
Gamlebyen Ring..


Arbeiderpartiet og SV har nå bestemt seg for den såkalte Gamlebyen Ring-løsningen for det fremtidige trikkesystemet i Bjørvika. I morgen legger de fram forslaget sitt for Samferdsels- og miljøkomiteen i Oslo bystyre, skriver Aftenposten – et forslag som altså er i tråd med det lokale ildsjeler har foreslått, blant annet på Facebook.
Konkret handler det om å beholde trikkeskinnene i Schweigaardsgate og så legge den nye traseen som kommer i Dronning Eufemias gate rundt Middelalderparken og kople den til Ekebergbanen ved Oslo Hospital. Det viktigste argumentet er at Sørenga da kan betjenes av trikk, sier Mads Wam Schneider i Gamlebyen Beboerforening til avisa.
Partiet Venstre ba i sommer om en vurdering av forslaget. Og selv om Ruter er skeptisk er ikke siste ord sagt, mener partiets fraksjonsleder for miljø- og samferdsel, Guro Fjellanger.
Dronning Eufemias gate skal etter planen stå ferdig allerede i 2013, men Ap’s Mariann Hansen sier ingenting er avgjort før reguleringsplanen er vedtatt.
Ruter er skeptisk til flere elementer i det alternative forslaget. Ikke minst fordi det bare er snaut tre år til Dronning Eufemias gate skal være ferdig. En omlegging av traseen rundt Middelalderparken vil kreve ny fundamentering og det er både kostnads- og tidkrevende, ifølge plansjef Halvor Jutulstad.

1 kommentar:

  1. Penger penger penger. Har vi ikke gjort den feilen 1000 ganger før. Skal vi først gjøre noe får vi gjøre det riktig. Gamlebyen ring om Sørenga virker da mer fornuftig. Bedre for Sørenga, bedre for Gamlebyen, bedre for Grønland. Ruter burde kanskje ikke få bestemme, de har ikke akkurat imponert med riktige valg i fortiden. :) Og vi vil ha Oslo Torg, heia gamlebyen.

    SvarSlett