fredag 26. november 2010

Østkanthelga

Jula blir ikke helt den samme uten, mener de på operaen og spiller Tsjaikov- skijs ballett- forestilling Nøtte- knekkeren både fredag og lørdag denne helga og ti forestillinger i desember, den siste på Lille Julaften. Nøtteknekkeren er juletradisjon for mange tusen store og små. Og det er ikke så rart: 
Denne klassiske balletten er fylt av magi, eventyr, skjønn musikk og dans av beste merke. Vi møter lille Clara som etter familiens juleselskap legger ut på en drømmereise der hun blant annet møter Musekongen, Snødronningen og Sukkerfeen.
For ikke å glemme Nøtteknekkerprinsen som viser henne rundt i eventyrland, hvor hun blant annet får se dans fra alle verdenshjørner.

I Nasjonalballettens versjon er det overflod av store og små ballerinaer, fargerike kostymer og imponerende tåspissdans. Alt til Tsjajkovskijs smittende toner spilt av Operaorkestret.
Forestillingen hadde sesongpremiere torsdag 25.november.

Søndag er det avskjedsforestilling for Nasjonaloperaens allsidige sopran i tretti år, Toril Carlsen(bildet)på Scene 2, sammen med Oslo Sinfonietta. Hun synger norske romanser i nye versjoner, Buene/Ratkje/Matre: Korrespondanzer, Arne Nordheims Aftonland og Francis Poulencs La voix Humaine.



Cosmo- polite, Vogts gate 64


Lørdag klokka 21.00: Kossak-Rock bandet Haydamaky - Et velkjent ukrainsk band som byr på tradisjonelle motiver med moderne musikalske tendenser. 
Eller som en kritiker uttrykte det: "Haydamaky-musikken er det Europa vi ennå ikke er blitt kjent med.."
Bandets vokalist, Oleksandr Yarmola, definerer bandet slik:
- Vårt mål er å gjøre den moderne ukrainske kulturen trendy, kul, stilig, og ikke minst noe som kan adopteres inn i andre verdens kulturer.

Søndag klokka 18.00: I en del år har det vært arrangert VAD Festival, men i år er det ti års jubileum. Målet med festivalen er å nå ut til ungdom og markere Verden Aids Dag, med profesjonelle musikere fra alle verdenshjørner..




Blå, Brenneriveien 9

Fredag klokka 22.00: Live Club Sessions: Koeju: J. Afsari Rad, G. Nilssen, T. Dahl, K. Mahmudiyan, B. Nhlapo, J. Nordstrøm, S. Blackman

Lørdag klokka 23.00: Klubb full pupp: Idjut Boys (UK)+ Prins Thomas


Torshovteatret, Vogts gate 64
Fredag klokka 19.30 og Lørdag klokka 18.00: Herr Kolpert - Komilab nr. 1 av David Gieselmann. Med Thorbjørn Harr, Mariann Hole, Jan Gunnar Røise.


Hønse-Lovisas Hus, ved Beierbrua
Søndag klokka 13.00: Eventyrbarna - Gerd Gellein Merkesdal viser barneklær inspirert av eventyr og Kjetil Bodvin forteller eventyrene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar