lørdag 27. november 2010

Østkantblikk: Den som lever ved sverd..

  • Skuddene ble overdøvet av TV-en, men jeg hørte politihelikopteret sirkle over nabolaget søndag kveld. Skrue var skutt bare et steinkast unna. Ikke langt fra Galgeberg, hvor de før i tiden hengte kjeltringer som ham til skrekk og advarsel. 

  • RETTERSTED: Ingen virksomhet på retterstedet på Galgeberg i dag.. (Foto: Bjørn Bratten)

  • Det var også her Kong Sverre sloss mot baglerne og hertug Skule samlet troppene før slaget mot kong Håkon Håkonsson i 1240.

  • Men nå, i 2010, er det Skrues tur. Skrue er verken hertug eller konge, men den som møter venner ikledd skuddsikker vest lever også ved sverd, eller med en Glock under hodeputen. Skrue er fryktelig glad i penger. Det er derfor han har fått kallenavnet. Men politiet synes ikke det høres skummelt nok ut å være oppkalt etter en bukseløs Disneyfigur, så de kaller ham multikriminell.

  • Multikriminell betyr ikke flere kriminelle i en, men en som driver med mange forskjellige former for kriminalitet på en gang, også kjent som multitasking. Nyordet kan være inspirert av suksessen med monstermastene og spiller trolig på gjengmiljøet og bydelens multikulturelle profil. Det er neppe en referanse til at mange multimediafolk holder til her, selv om de også er beskyldt for mangelfull integrering i det norske samfunnet.
  • Mens det multikulturelle prosjektet har slitt litt de seinere årene, er multikriminalitet en suksesshistorie. Kriminelle fra alle verdenshjørner har få problemer med å rane, smugle og drepe sammen. De går til og med i begravelsen til hverandre etterpå.
  • Å være multikulturell passer likevel ikke for alle. Det er en risikosport, understreker politiet. Du kan bli slått helseløs og det som verre er. Men så lenge de bare skyter hverandre, er det ikke så farlig å leve i en multikulturell bydel, med mindre du må ut og lufte bikkja. Derfor er det mest katter her i strøket.
Den siste henrettelsen på Galgeberg fant sted i 1815. Etter det ble virksomheten konkurranseutsatt.
-Marie Simonsen/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar