fredag 29. oktober 2010

Østkanthelga

PERFORMANCE: Billedkunstnerne Kurt Johannessen og Terje Nicolaisen viser tre såkalte performanc’er i nye Dramatikkens Hus i Tøyenbekken denne høsten.. Det er uklart hva dette bildet har å gjøre med kveldens forestilling.. 

3 stk. performance’r
i Dramatikkens Hus

Dramatikkens Hus, som overtar i den gamle smia i Tøyenbekken etter Det Åpne Teater, er i gang for alvor og viser i kveld del to av tre såkalte performanc’er av og med billedkunstnerne Kurt Johannessen og Terje Nicolaisen.
Dramatikkens Hus er opprettet for å stimulere til og utvikle en ny dramaturgi, nye dialoger og samtaler. I løpet av høsten vil det hver fredag være lesninger fra det man kaller høstens beste nye dramatikk, med skuespillere som Jorunn Kjellsby, Gertrud Jynge og Birgitte Larsen som utøvere.
Billedhoggeren Kurt Johannessen har gjennom flere tiår jobbet konsekvent med performance som uttrykk. Nicolaisen er en kunstner som har utviklet veldig særpregede strategier i møte mellom det konseptuelle og det visuelle, heter det i en pressemelding.
Begge kunstnerne forholder seg i vesentlig grad til språk som virkemiddel. Johannessen utgir bøker/tekster både i dialog med, og i forlengelse av, sitt performanceprosjekt. Nicolaisen er en av landets fremste i sin bruk av såkalte artists-books som uttrykksmiddel.


Nasjonalballetten har samlet det de mener er tre av de beste ballettverkene på sitt repertoar til kveldens premiere i operaen i Bjørvika på Mesteraften 2010. I hvert fall er det slik de presenterer det i forhåndsomtalen: Det beste av de beste! I år har de samlet tre mesterkoreografer: Glen Tetley, William Forsythe og Jirí Kylián.
- Mesteraften 2010 er et innblikk i ballettens utvikling, men først og fremst er det en reise i inntrykk og opplevelser. Der Enemy in the Figure av William Forsythe er rask, rå og intens, er Jirí Kyliáns Bella Figura sterk, vár og vakker.
I Glen Tetleys klassisk funderte, men kraftfulle Voluntaries er musikken emosjonell og spirituell, mens det i Bella Figura danses til stemningsfull tidligmusikk og bevegelsene til Forsythes verk skjer til skarpe, elekroniske rytmer.
Vises i kveld, fredag, og søndag, og flere ganger i november, fram til 18.november.Blå, Brenneriveien 9
Fredag klokka 21.00: The New Wine + Pow Pow
Fredag klokka 23.00: Tegn i tiden
Lørdag klokka 20.00: Nordisk mesterskap i storyslam

Cosmopolite, Vogtsgate 64
Fredag klokka 20.00: Tango for tre – world music cafe
Lørdag klokka 21.00: Gyptian, Etana, Nitty Kuchi and Shiloh Band

Kampen Bistro, Bøgata 21
Søndag klokka 20.00: KAMPENJAZZ: Fire fyrer me’n Alf – Prøysenprogram med Torbjørn Sunde, vokal og trombone, Frode Kjelstad, gitar, Sigurd Hole, bass og Espen Rud, trommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar