lørdag 1. mai 2010

Østkantblikk: Ikke helt sommer..

NESTEN: Småbarnsforeldrene hadde et svare strev med å holde sine vinterkledte småtasser ute av bassenget på Sørli plass. (Alle fotos: Bjørn Bratten)Sommeren lar vente på seg

Nestenbading på Sørli plass


Etter en lang og beinhard vinter er forestillingen om en strålende maistart påtrengende. Ved fontenen på Sørli plass, utenfor Lyst, der friluftsøldrikkerne trosset gråværet i går, hadde småbarnsforeldrene sitt svare strev med å holde på ivrige småtasser som var på god vei til å bade i det iskalde vannet. Klesdrakten var fortsatt sterkt vinterpreget, og da den første maidagen opprant i dag var det silende småregn, lavt skydekke og sju varmegrader. Ikke akkurat sommertemperatur!

For å finne ut hvordan disse dagene fremsto i fjor bladde vi oss tilbake til fjorårets vår-reportasje her på bloggen. Den var dominert av en bugnende rhododendron- busk i botanisk hage og teksten fortalte at meteorologene meldte om 23 graders varme til uka. Den historien var skrevet den 24.april, og mens rhododendronen var sprekkferdig av blomster var den samme rhododendron-busken, da vi besøkte den i går, bare såvidt begynt å blomstre. Vi lyktes likevel å ta et bilde som gir inntrykk av at det bugner av blomster, men det gir altså ikke et helt riktig bilde. Vår lille amatørteori må bli at våren i år foreløpig ligger noen uker bak fjorårets - og faktisk solid bak det vi er blitt vant til de siste ti-femten årene..


Men er det slik vi opplever våren - med et kritisk blikk på hva som skjedde i fjor? Nei, slik er det jo slett ikke. Vi lever i nuet som det heter så flott og nyter det vi kan få av vårfornemmelse - parkene og gatene er like fulle av vårnytere med og uten hunder, om så været skulle være under eller over normalen så er vi like blide, for vi vet hva som er på vei. Allerede i morgen, eller kanskje allerede i ettermiddag, kan det snu!

NYTER: Vi nyter vårfornemmelsene.. 
Nå er jo livet så velordnet i våre dager at vi kan sjekke nettet for å se hva som skjer i framtida, og på yr får vi altså vite at været letter, med sol i ettermiddag, men temperaturen holder seg ekstremt lav. Det blir streif av sol også i morgen, men lave temperaturer, og både kommende natt og natt til mandag blir det faktisk et par-tre kuldegrader. Brrr..
..bb

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar