søndag 6. september 2009

Østkantfilm

ØSTKANTFILM: Karl-Albert og Maria Kjerstad fra Kjerstad på Tjeldøya i dokumentarfilmen Marias valg - vist på TV2. Se også video nedenfor(Bilde fra filmen: Bjørn Bratten)

MARIA PÅ BLOGGEN


Dokumentarfilmen Marias valg, om 21 år gamle Maria som møter norske Karl-Albert på stranda hjemme i Brasil og reiser til Norge med ham, er vist for rundt 300.000 seere på TV2 ved til sammen tre visninger i år, den første 1.mai og den siste i slutten av august.
Marias valg er laget av Tøyen-beboerne Terese og Bjørn Bratten, som også laget barne-tv-serien Amandas Mexico, vist på NRK og SVT for et par år siden. Nå kommer den tilbake med ikke mindre enn åtte visninger over de neste fire år på NRK Super.
Amandas Mexico er laget i sju sju minutter lange episoder, altså en historie på til sammen snaut femti minutter om Tøyen-jenta Amanda(6) - i dag 13 år og elev på ungdomsskolen på Jordal, som reiser til Mexico sammen med mamma og bestefar og får lov å passe de små skilpaddebarna i skilpaddeparken på stranda i Mazunte, et ord som er indiansk for de som passer på skilpaddene..
Såvidt vi forstår vurderer nå TV2 å vise Marias valg på sin nye on demand-kanal, Sumo. Vi har riktignok ikke fått noen forespørsler, men de har brukt bildet fra Marias valg flere ganger til å lage reklame for denne nye kanalen, samtidig som de gjør det klart at de ikke har rettighetene nå. Den som er interessert i et eksemplar kan skrive til vår mailadresse: bjornbratten@mac.com.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar