torsdag 2. april 2009

Musikk: Søvnig sol


SLEEPY SUN: Håper å se dem på årets Øya-festival..


Forfriskende
Sleepy Sun


A
kkurat nå som jeg var begynt å få en overdose av kalkulert skranglerock dumpet endelig forfriskende Sleepy Suns ti tommers New Age ned i postkassa her om dagen. Full-lengderen Embrace (ATP Rec) kommer ikke på vinyl før i mai, men er allerede nå tilgjengelig digitalt. Og her er det mye feite, tåkelagte saker.

Sleepy Sun er en gjeng med 22-23 åringer, kids altså, men de har klart å absorbere en del av hippie-stemningen fra 60/70 tallet i byen der de har sin base; San Fransisco. Med sin tunge groovy psychedelia, inspirert av gamle helter som bl.a Black Sabbath og Can, ble bandet visstnok en av de store hypene under årets SXSW festival.

Tydelig hører man også klangen fra nyere band som Brightblack Morning Light, Black Mountain, Dead Meadow, Bardo Pond, Comets on Fire... Men skiva er overraskende varierende til å være fra et heavy-psych band – de har fått plass til et par ballader, som for eksempel countrifiserte Lord som er albumets andre spor.

Den hadde nok passet bedre lengre ut på plata, for den virker tam etter det groovy åpningsporet New Age som driver av gårde i over sju minutter, og det er freakout- låtene som funker best, synes jeg. Gled deg! Håper å få sett dem live i sommersola på Øya ’09.
..Lars-sonic

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar