torsdag 23. april 2009

Fame på ElvebakkenFAME: Amanda Hedvig Strand (t.v.) og Federica Anguili spiller to av hovedrollene, og i buketten av dansere finner vi fra venstre: Ylva, Zineb, Quynh, Amanda, Indra (som alternerer med Amanda Hedvig Strand i Carmen-rollen), Vilde, Jamelle og Aisha. (Fotos: Bjørn Bratten/dobbeltklikk på bildene for å få dem større..)

Stjerne-
skudd

i kø


..det viktigste er å delta, men sannelig fins det både skuespillere, sangere og habile dansere i denne forestillingen..


S
tjerneskuddene står i kø i Elvebakken videregående skoles auditorium denne uka, der Jordal skoles kulturgruppe spiller ikke mindre en seks forestilinger med musikalen Fame.
Ikke alle stjerneskuddene er fullbefarne musikal-stjerner, men her er det viktigst å delta, våge å vise seg fram, og synge med det nebb du har.
Resultatet er fornøyelig og sjarmerende, og faktisk etter hvert også litt gripende.
For sannelig dukker det ikke også opp skuespillere og habile dansere blant de pur unge artistene, i alderen fra 13 til rundt 16 år, fra åttende, niende og tiende klasse.
Og blant de syngende står Caroline Maria Delebekk Remme i en særklasse med en kraftfull soultyngde i sin unge stemme.
Lærer Elisabeth Ophaug forteller at det er fjerde år man spiller musikal i kulturgruppa. Tidligere oppsetninger har vært Trollmannen fra Oz, Grease og Hair.
- Grunnen til at vi setter opp musikaler er først og fremst at det gir muligheten til at mange kan være med. Det er det det handler om, at så mange som mulig skal få vise seg fram, lære å stå fram og medvirke, sier Elisabeth Ophaug.
De største rollene på den forestillingen vi så torsdag ble spilt av: Tyrone: Benjamin Backofen. Carmen: Amanda Hedvig Strand. Nick: Eskild Ruud Mageli. Joe: Federica Angiuli. Iris: Elin Maria Hovland Carlsson. Serena: Miriam Rabih Senhaji. Læreren: Cecilia Mari Keinapel.
Den siste forestillingen går lørdag klokka 1300. Billetter kan kjøpes i døra.
PS. Det hører med til historien at kulturgruppa på Jordal skole stiller med eget band til musikalen. Tidligere har de unge musikerne støttet seg til tape for å kunne stille med lyd tvers gjennom en hel forestilling, men i år er disse ungdomsskoleelevene blitt så kompetente at de spiller all musikken selv. Bare det!
..bb

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar