onsdag 22. april 2009

Bjørvika: Det nye opera-programmet

(Foto: Bjørn Bratten)

Kringlebotn

og Rybak

til Bjørvika


Solveig Kringlebotn og Aleksander Rybak, Antonin Dvorák og Richard Wagner, Brad Meldhau og Anne Sofie von Otter. Det mangler ikke store norske og internasjonale navn når operaledelsen i Bjørvika inviterer til neste sesongs – og neste års – repertoar.


Nasjonaloperaen sesongåpner med Norgespremiere på Antonin Dvoráks Rusalka den 4.september, i operasjef Paul Currans regi. I tittelrollen finner vi Solveig Kringlebotn, som fra høsten 2009 er fast ensemblemedlem i Nasjonaloperaen.

Wagner og Mozart

Dertil kommer Monteverdis Poppeas kroning i regi av Ole Anders Tandberg, Mozarts Figaros bryllup i regi av Thaddeus Strassberger, Richard Wagners Tannhäuser med Stefan Herheim som regissør, og 21. mai neste år er det endelig klart for upremieren på Jorden rundt på 80 dager, av Gisle Kverndokk og Øystein Wiik.
I tillegg til dette blir det også Puccinis La Fanciulla del West (Piken fra det gyldne Vesten) som er en produksjon fra Flandern-operaen og reprise på Nasjonaloperaens produksjoner av Don Pasquale og Ariadne auf Naxos.

Giselle
Nasjonalballetten sesongåpner med Giselle i koreografi av Jean Coralli og Jules Perrot.
Mesteraften 2009 byr på verk av den anerkjente koreografen Nacho Duato. I Shoot the Moon får publikum fire balletter av David Dawson, Sølvi Edvardsen, Jo Strømgren og publikumsfavorittene Paul Lightfoot og Sol León.
Nasjonalballettens danser Kristian Støvind presenterer seg som koreograf i Salt kyss, syrlig smil og søt musikk og i Sporvogn til begjær på Hovedscenen får publikum bli kjent med arbeidet til en av ballettverdenens ypperste koreografer, John Neumeier.
I november kommer Nederlands Dans Theater 1 som regnes for å være de ledende i bransjen innen moderne dans.

Antony and The Johnsons, Aleksander Rybak..

Dertil kommer internasjonale konsertstjerner som Anja Harteros, José Cura og Anne Sofie von Otter med jazzpianisten Brad Meldhau på Hovedscenen. I samme serie på Scene 2 opptrer Daniel Behle, Dorothea Röschmann og Patricia Bardon.
Oslo-Filharmonien gjester Operaen igjen, denne gang med verdensstjernen Kent Nagano på dirigentplassen.
Operaorkestret gir også fem konserter på Hovedscenen. Videre blir det besøk av Antony and the Johnsons på taket, Oslo Jazzfestival med Radka Toneff-hyllest, Oslo Kammermusikk Festival, Dronning Sonja Internasjonale Musikkfestival, Alexander Rybak på Hovedscenen, Kringkastingsorkestret, Leif Ove Andsnes og Det Norske Kammerorkester, Andreas Scholl, Vertavo, Menuhin-konkurransen, Sjostakovitsj-maraton med Operaorkestret, KORK og mye mer.

Abonnementssalget starter mandag 11. mai klokka 10.00. Salg av enkeltbilletter, gruppebestilling og skredderabonnement starter mandag 25. mai klokka 10.00.

..bb

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar