fredag 24. april 2009

Bjørvika: Kommunalt nei til flerkulturbygg


SNELDA: Det lille bygget til venstre i det store bildet, populært kalt sukkerbiten, er fullt av asbest og må rives, mener Hav Eiendom. (Foto: Egil Houg/Ill.: Nordic Black Theatre))



Nei til Snelda

på opera-øya



I helga blir det flerkulturell minifestival på operataket


Oslo Kommune har satt ned foten for planene om et flerkulturelt senter på den såkalte Snelda-øya til Hav Eiendom i sjøen utenfor operatomta i Bjørvika.
Kulturbyråd Torkel Ødegaard sier til NRK Østlandssendingen at kommunen nå konsentrerer seg om å få realisert Munch/Stenersen-museet og det nye Deichmann-bygget i Bjørvika.

Asbest
Hav Eiendom sier på sin side at det gamle bygget, populært kalt sukkerbiten, som Snelda ønsker å bygge ut, er fullt av asbest og må rives.
I tilknytning til øya ytterst på Bjørvika-utstikkeren har det vokst fram en sammenslutning av kunstnergrupper rundt bl.a. Nordic Black Theatre som de siste årene har drevet virksomheten sin ombord på den tidligere Teaterbåten Innvik ved Langkaia.

Operataket

Lørdag og søndag, hver dag fra klokka 1100, inviterer de til minifestival med et sammensurium av kunstarter ytterst på operataket.
Under minifestivalen blir det innslag av streetdans, breakdans, samtidsdans, hiphop, world-musikk, family reggaedisko, sjonglering og korps. I tillegg blir det hoppeslott, eksotisk mat og mye mer.
Allerede da operaen åpnet i april 2008 tok Snelda-andelslag operataket i bruk for første gang.

Kraftsenter

Målet med konseptet "Snelda" er å utvikle et kraftsenter for flerkulturell kunst og kultur som blir en spennende og verdifull nabo til den nye operaen i Bjørvika. Norsk kulturråd har bevilget 500.000 kroner til arbeidet med å videreutvikle ideen.
Det langsiktige målet er å reise et nytt kulturbygg med scene som skal åpnes når senketunnelen er ferdig høsten 2010.
..bb

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar