søndag 15. februar 2009

Brev fra redaktøren (3)
EKSPERIMENT: Østkantliv, en kulturavisblogg: Her er arkitektenes våte drøm, barcoden, - en høy mur som kan stenge østkanten inne fra sjøen og sola. Under: redaktøren. (Ill.: Bjørvika Utvikling)


Velkommen
til ØstkantlivAv BJØRN BRATTEN, Østkantliv


Velkommen til eksperimentet Østkantliv: Mange av våre yngre lesere som er vant til nettaviser reagerer på de lange historiene som man må lese i den venstre spalten her på bloggen. De er vant til store bilder og korte henvisningstekster og Les mer på første side. Men dette er altså ikke en nettavis, men en blogg. Vi kaller det kulturavisblogg.

Fordelen med bloggen er at den er helt gratis å produsere, den bygger på en mal som ligger gratis til avbenyttelse på nettet. En nettavis krever en solid investering, og mye mer arbeid når det gjelder redigering og teknisk og journalistisk vedlikehold.
En blogg kan du i prinsippet drive uten budsjett, som en enmannsvirksomhet, slik som denne bloggen. Her er det redaktøren, undertegnete, som produserer det alt vesentlige av det journalistiske stoffet og tar de fleste bildene, og så har vi spaltister som skriver humorhistorier, tegner og leverer restaurantspalte.
Men vi er altså åpne for innspill og bidrag, både i kommentarspalten etter hvert innlegg, og til vår mailadresse (se lenkekjeden).
En blogg er altså et system skreddersydd for gratisabeidende idealister. Det betyr uavhengighet, noe som er en sjelden ting i dagens medievirkelighet. I en av våre kommentarer om utbyggingen i Bjørvika skriver vi noe du neppe kunne ha lest noen andre steder i disse dager:
Når en rekke med 17-18 etasjers høyblokker nå langsomt begynner å tette igjen utsikten til sjøen for store deler av østkanten går det opp for oss: Vi er lurt, igjen!

Og videre:

Beslutningen om å gjennomføre den massivt ambisiøse Bjørvika-utbyggingen, tenkt ut og planlagt gjennom en ekstrem økonomisk oppgangsperiode, er et overgrep mot lokalsamfunnene i Bjørvikas nærhet. Det er det mange som har ment en stund, helt siden i mars 2008 da en SV'er fra St.Hanshaugen gikk høyresidas ærend og stemte for barcoden i bystyret..

Menneskene på Grønland og Gamlebyen, Grünerløkka, Tøyen, ja, selv østkantens smått fornemme høydedrag, Kampen, er allerede sinte, for selv på Kampen vil den klassiske sjøutsikten over indre Oslofjord bli borte når de sju-åtte blokkene står opp av gjørma. Det blir som å flytte inn i den innerste, dype, bortgjemte dal. Bare med bedre servering..


Finn mer i lenkekjeden til høyre under FOR NYE LESERE og KOMMENTAR

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar