onsdag 28. januar 2009

Rundhyl:

Singer/Ranaldo i Stockholm


iloveyouihateyou


Curator: Richard Julin

I mer en 10 år har støykunsteren, Sonic Youth-gitarist og poeten Lee Ranaldo jobbet (og bodd) sammen med kunsterinnen Leah Singer, som hovedsaklig jobber med fotografi og film. Nå kommer de med en ny utstilling til Magasin 3 i Stockholm.

Fra Magasin 3: Utställningen "iloveyouihateyou" på Magasin 3 utgår från Leah Singer och Lee Ranaldos audiovisuella verk med samma namn. Verket är en undersökning av hur bild och ljud samverkar, utformad antingen som liveperformance eller som installation. På Magasin 3 sker båda delar: utställningen öppnar med en performance av Singer och Ranaldo och verket tar sedan formen av en utställning. Deras performance-verk och installationer för samman ett flöde av bilder och ljud tagna från vardagen, ögonblick som understryker det vackra i det alldagliga och gör det oansenliga extraordinärt.

I utställningen visas även tre historiska experimentfilmer som understryker temat ”vardag” och möjligheten att se det stora i det lilla. Filmerna är gjorda av Gordon Matta-Clark, Terry Fox, Nancy Holt & Robert Smithson.Magasin 3 Stockholm Konsthall, 7 feb - 24 mai

..lars

Finn mer i lenkekjeden til høyre under MUSIKK og musikkbloggen www.lars-sonic.blogspot.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar