søndag 7. desember 2008

Bjørvika: KLP tar kaka - og utsiktenFortsatt er KLP-bygget i barcoden i Bjørvika bare et gjenomsiktig skjelett (til høyre i bildet) i den lave desembersola. På vår vandring på Ola Narr i dag fikk vi imidlertid et levende inntrykk av hvordan det blir på østkanten når Bjørvika-byggene nå ett for ett vil skyte opp av gjørma i Bjørvika-fjæra.
D
a vil de fylle hele dette fjordblikket. Helt fra KLP-bygget, som nå er oppe i full høyde, og østover, altså til venstre i bildet, i rett linje i høyde med KLPs 18 etasjer, over alle øyene, helt forbi blokkene på Enerhaugen som du ser til venstre i bildet. Ola Narr er ett av de virkelige høydepunktene på østkanten. Tenk deg solsituasjonen litt lavere i terrenget..
Hele fjordutsikten blir altså borte for store deler av østkanten og helt opp til høydedragene Kampen og Ola Narr. Det var den Fjordbyplanen! Til sammen kan det bli så mye som 12-13 slike blokker i barcoden. Om det altså ikke skjer noe dramatisk i disse krisetider. (Foto: Bjørn Bratten)

Finn mer under BJØRVIKA

3 kommentarer:

  1. Veldig bra at dette kommer fram.

    SvarSlett
  2. Jeg gleder meg til å få kontor i dfet nye bygget vårt! :) Men synd det blokkerer utsikten for dere...

    SvarSlett
  3. Like kritisk i dag? Er det noe utsyn mellom byggene? Dette området er fantastisk for Oslo! FOR en arkitektur, FOR en nybydel. Herlig

    SvarSlett