torsdag 9. oktober 2008

Glimt fra Østkanten

Byråd for byutvikling, Merete Agerbak-Jensen, lover i en samtale med Østkantavisa at byrådet vil se på muligheten for å investere i Gamlebyen, dersom gode ideer kommer på bordet. - I forslaget til budsjett har vi satt av 20 millioner kroner til torg og møteplasser. Jeg synes ideen om et torg i Gamlebyen er veldig god, sier byråden, som denne uka hadde besøk av beboer Øyonn Groven Myhren og lokalhistorikerne Leif Gjerland og Petter Moland. Men gode ideer? Hvorfor ikke starte straks med opprustning av skulpturparken på Klosterenga, spør vi her i Østkantliv.

Varaordfører Aud Kvalbein (KrF) har en visjon om at barna skal overta Munch-museet når Munch flytter til Bjørvika, skriver Østkantavisa. Her på avisbloggen Østkantliv har vi foreslått bl.a. kunsthall, ungdomshus og nytt bibliotek (se meningsmåling nederst på denne bloggen) og nå foreslår Kvalbein å bruke museet som et oplevelses-senter for barn, som for eksempel Oslo Barnemuseum og Vitensenteret ved Teknisk Museum som har ytret ønske om å flytte.

I samarbeid med Riksteatret og Nordic Black Theatre arrangerer Det Åpne Teater en ti dagers teaterfestival med medvirkning fra 100 frivillige, med start den 31.oktober, under navnet Twist08. De tre teatrene har egne oppsetninger gjenom hele festivalen. I tillegg smarbeider de om stykket Gul måne, balladen om Leila og Lee, som settes opp på Det Åpne Teater. (Østkantavisa).

..bb

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar